početak GRADSKA Почеле „Мајске чаролије“

Почеле „Мајске чаролије“

od nedelja
550 pregleda

РЕВИЈА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ
Од 14. до 18. маја у Народном позоришту у Ужицу одржава се 4. ревија представа за децу “Мајске чаролије”.
Љиљана Матић, организатор програма, најавила је свих седам представа, које ће посетити најмлађи Ужичани, Златиборци, Пожежани и друга дуце.
– Циљ је да се у ових пет дана окупи што више малишана, који ће, на себи знан начин, подржати све оно што јесте позоришни чин, односно позоришна радост у игри за децу. Имамо прилику да угостимо позоришта из Краљева, Ниша, глумце из Београда и верујем да ћемо имати много чаробних разлога да се ових пет дана дружимо – рекла је Љиљана Матић.
Она је додала да су „Мајске чаролије“ ревијалног карактера, да се још није дошло до фестивалске форме, али се нада да ће после четири године трајања Министарство културе имати разлога да подржи.


– Када „Мајске чаролије“ прерасту у фестивал, онда ће све ово добити нову димензију, мада и ова ревија није ништа лошија. Ово је размена представа и углавном бирамо представе које су најбоље у сезони у градовима одакле долазе. Ове представе су већ биле на фестивалима и добијале су награде. Верујем да ће деца уживати – изјавила је Љиљана и додала да је прва представа на репертоару „Ружно паче“, крушевачког позоришта, на коју су дошла организована дошла и деца са Златибора.
За уторак је била предвиђена представа „Тртица рајске птице“, ужичког позоришта, али је отказана. У среду су три представе и то: у 10 и у 12 часова представа „Астерикс и Обеликс“ позоришта „Мар-пет арт“ из Ниша, а представа „Магична лира“, коју изводе „Чича Мичино позориште“ из Београда је у 18 часова; у четвртак, 17. маја, у 12 и 14 часова, на сцени је представа „Црвенкапа и збуњени вук“ позоришта из Крагујевца, а последњег дана ревије је представа „Чувари природе“ у 12 и 14 часова, а изводе је глумци позоришта из Краљева.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.