početak GRADSKAINFO Стићи ћу бар до финала

Стићи ћу бар до финала

od nedelja
907 pregleda

НИКОЛА НИКОЛИЋ ЏОНИ, ПИНКОВА ЗВЕЗДА
Широј јавности постао је познат након учешћа у првој сезони Пинкових звезда, где је многe одушевио. Сада у трећој сезони већ многе обара са ногу, а понајвише жири.
Ужичанин Никола Николић Џони већ двадесет година се бави музиком, а праву популарност је стекао пре три године у Пинковим звездама.
– Те прве сезоне у Пинковим звездама стигао сам до полуфинала, а Милош Радовановић је био у финалима. Ево ме сада и у трећој сезони. Разлика између прве и ове треће је што је у првој сезони била јака конкуренција. Када сам ту стигао до полуфинала и ушао у топ 20, мислим да ћу у овој трећој постићи већи успех. Има и сада талентованих извођача, али, у односу на прву, доста је слабија и надам се да ћу ући у финале – рекао је Никола.
Разлог његовог појављивања у Пинковим звезде је управо то што га прате медији.
– У музици сам дуго, преко 20 година. Почео сам у 17. години и тада сам имао бенд „Хајд парк“. Имали смо наступе као предгрупа са доста екс ју група, на тадашњим гитаријадама, у културним центрима у Београду, Краљеву, Чачку и свуда по Србији. После тога сам био члан некадашње КВ Фамили, данашњег Highlanders. Био сам гитариста од 1989. до 1993. године. Иначе, свирам пет инструмената, од којих су ми главне гитара и клавијатуре. После тога сам у КУД Севојно провео пет до шест година. Свирао сам и удараљке, па се и са њима доста добро сналазим. Иначе, мој стриц је један од признатијих музичара Србије, Срећко Николић, магистар музике за дувачке инструменте. Био је професор уУжицу на Учитељском факултету и у Музичкој школи, тако да сам на њега повукао тај осећај за музику и жељу да свирам дувачке инструменте. Са њим сам почео да радим и саксофон. Сада имам бенд који ради рок свирке и зове се „Џони бенд“. Постојимо две године, једино што није стална постава. Са том групом радим само велике концерте, где има потребе да се окупи цела група и где је у питању чврсти звук. На другим местима наступам под мојим именом, којим се појављујем и у Пинковим звездама. Ту радим само вокал- каже Никола и додао је да ради све врсте свирки и све врсте музике.
– Сада када ме неко позове да свирам на свадби, на тој свадби спреман сам да свирам све од блуза тридесетих прошлог века, рока и џеза, до стандардних народних и староградских песама, па до сада ове нове поп музике, која се изводи свуда, и по весељима и по клубовима. Мој опсег у извођењу музике је баш све, па чак и класична музика. За себе никада не могу рећи да сам рокер или народњак. Ја сам извођач музике – рекао је Џони.


Поред тога што наступа у Пинковим звездама, што пева у клубовима, упоредо спрема ауторски албум.
– То ће бити мој први ауторски албум. Сам пишем текстове и компонујем музику. За ових 20 година имам доброг материјала, који чека већ годинама да угледа светлост дана. Овај албум би требало да буде пројекат који ће обухватити моју личност као извођача и све године мог рада. На том албуму ће се појавити песме у стилу Масима, Џибонија, Томе Здравковића, као и Милоша Радовановића. То ће бити нешто што нико до сада није радио. Буквално ће бити албум за све. То је нека моја идеја. И у мом појављивању у Пинковим звездама моје извођење музике је буквално шаролико и доста различито од свих других учесника – објаснио је наш саговорник.
Али, пре тога албума велика је могућност да изда један сингл.
– Песму коју сада радим са Владом Грајићем, зове се Успомена. Њега већ знате по песми Молитва од Марије Шерифовић, али и другим великим хитовима. Његов тим стајаће продукцијски иза мене. Та песма би требало, наравно, ако се сложе у Пинковим звездама, да се појави у току такмичења. Према садашњим најавама, велике су шансе да тако наступим. То би требало да буде од бољих реклама мог ауторског рада. Албум, о коме сам малопре говорио, требало би да има 10 песама, од којих ће једна бити дуо са Масимом Савићем, а друга уз трубаче. Све то много зависи од учешћа у Пинковим звездама. Сматрам да један кантаутор као што сам ја, и музичар, и певач, свирач и писац, требало би да добије шансу да покаже шта зна. У протеклих седам година покушавао сам на многим фестивалима, као и наступима на телевизији, да добијем шансу да снимим нешто, али није успевало. Такође сам имао доста наступа са познатим музичарима као пратећи вокал, главни вокал, као предгрупа и у студијском раду, и познајем те људе и знам шта треба и нисам успео. Схватио сам да ми је управо потребна оно што има у Пинковим зведзама, а то су медији, јер без њих не може нико – каже Џони.
Он каже да доста људи не зна да је из Ужица и да врло мало има наступа у Ужицу.


– У последњих пет година сам наступао само три пута, а од та три пута, два су били хуманитарни концерти. У првој тој сезони Пинкових звезда зближили смо се сви из Ужица, међу којима су Саша Коцић, Саша Кузељевић и други, и држали смо десетине хуманитарних концерата као Пинкове звезде широм Србије. Успели смо да и у радним данима, па и када су кише, да окупимо по хиљаду људи и успевали да постигнемо жељени циљ. Опет, то значи да су медији у свему овоме битни. Када вас има у медијима, сви се нуде да помогну. Јављају се људи за које не знам да постоје. Тако, да није било Пинкових звезда не бих сада 7. марта у Краљеву, био гост на концерту Зорице Брунцлик. Директно ме је у емисији позвала да будем њен гост. И цео жири је океј. Шабан ми је рекао да не треба да се такмичим, да треба да будем раме уз раме са њима и да седим на столицама, да будем са те стране. Дара Бубамара је рекла, ако ја не победим, онда она не зна ко ће, да имам ту харизму, али и искутво, које немају други такмичари. И други су добри извођачи, али им фали искуство које ја имам – казао је Џони.
Николина популарност је јако скочила, па самим тим има све више понуда за наступе.
– Имам много више позива и за концерте и за весеља. Пуно путујем и деси се да не спавам два до три дана. Ишао сам и у Немачку, али занимљиво је да ме нема у Ужицу. И на Златибору често певам. За Нову годину певао сам у Колиби код Милунке. Ту су јако културни гости и било ми је задовољство ту радити – рекао је Никола и поменуо је да је имао дугу сарадњу са Неверним бебама.
Пре две године наступао је на Цецином концерту на Златибору и око 40 минута певао пред 40.000 људи.
– То је био велики успех за мене. Певао сам и са Џенаном Лончаревићем, Лексингтоном, Наташом Беквалац. Највише сам поносан на један мој рад, који није комерцијалан. То је рад у амбијенталној џез групи „Црни дијамант“. То је инструментално вокална пратња старог господина од преко 65 година, Сретена Селаковића, који изводи своју поезију. Ту могу да покажем свој таленат, могу да засвирам хармонику, удараљке и гитару, и да певам, и да рецитујем у току концерта, буквално све што ми у том моменту прија и другачије је од свега што може да се види – рекао је Џони, будућа звезда, и нада се да ће крајем јуна одржати концерт у ужичком Градском културном центру.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.