početak AKTUELNO Predstava “Trpele” na 19. JPF-u

Predstava “Trpele” na 19. JPF-u

od nedelja
1,4K pregleda
Predstava "Trpele"

Predstava “Trpele”

Druge večeri 19. Jugoslovenskog pozorišnog festivala odigrana je predstava “Trpele” Beogradskog dramskog pozorišta. Ovo ostvarenje je urađeno po tekstu Milene Depolo i Bobana Skerlića, a u režiji Bobana Skerlića.

Ova predstava na najdirektniji način govori o nasilju u porodicama, i sve priče koje su predstavljene publici zasnovane su na istinitim događajima.

Nataša Marković

Nataša Marković

“Ova predstava je proizvod jednog kolektivnog rada, razmišljanja i traganja. Mi smo dobili tekst gde je Skerla zajedno sa nama tražio način kako da oslikamo to nasilje i kako da predstava stigne do publike. Ako je ona previše brutalna da ljudi ne mogu da gledaju, onda nismo uradili posao”, rekla je glumica Nataša Marković i dodala kako se nada da će ova predstava doprineti da se o temi nasilja priča.

“Ova tema je jako značajna u našem društvu, jer su statistike prilično tragične. Svaka druga ili treća osoba je bila u kontaktu sa nasiljem ili ima nekoga iz bliskog okruženja ko je bio u kontaktu sa nasiljem”, zaključila je Nataša Marković.

Slađana Vlajović

Slađana Vlajović

“Reditelj je insistirao da to ne bude patetično i suviše brutalno na sceni. Dakle, on je insistirao na meri i mislim da je prava mera, stil i ukus najznačajniji kvaliteti ove predstave. Publike je u potpunosti šokirana. Ona prosto misli da dolazi da sluša mučne priče, a onda potpuno izlazi šokirana u najpozitivnijem smislu te reči” rekla je Slađana Vlajović.

Predstava je od strane publike ocenjena sa 4,5.

Večeras nas očekuje predstava “Gospođa Ministarka” u izvođenju pozorišta Boško Buha. Karte za ovu predstavu su RASPRODATE.

Opširnije u štampanom izdanju “Užičke nedelje”…

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.