početak AKTUELNO PREMIJERA PREDSTAVE “SISTEM”

PREMIJERA PREDSTAVE “SISTEM”

od nedelja
781 pregleda
Predstava Sistem

Na kraju premijere predstave “Sistem”

Večeras je u Narodnom pozorištu u Užicu održana premijera predstave “Sistem”, a sve u okviru programa proslave Dana grada. Premijera je bila prilika i da se glumcu Vahidinu Preliću uruči nagrada koju je osvojio za svoju ulogu u predstavi Smećarnik, kao i da se gostima i publici predstave sve nagrade koje je pozorište osvojilo na pozorišnom festivalu profesionalnih pozorišta Joakim Vujić u Leskovcu.

Nagrade za Užičko pozorište

Nagrade za Užičko pozorište

“Naše pozorište je postalo nezabiolazan učesnik festivala u državi u regionu, ali do kraja ove godine neće biti nekih značajnih festivala, biće samo  smotre. Nama učestvovanje na festivalima nije prevashodni cilj, već je to održavanje nivoa repertoara. Ja mislim da smo mi uspeli da održimo repertoar aktuelnim, i kada to još prepoznaju žiriji koji ocenjuju estetiku tog događaja koji mi iznosimo na sceni, to nam je samo dodatni stimulans da nastavimo tim putem”, rekao je u izjavi za “Užičku nedelju” direktor Narodnog pozorišta, Zoran Stamatović.

Vahidin Prelic nagrada

Uručenje nagrade Vahidinu Preliću

Vahidin Prelić, koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca na 50. pozorišnom festivalu profesionalnih pozorišta Joakim Vujić u Leskovcu, u šali odgovara na naše pitanje da se osećao pospano kada je saznao za nagradu.

“Ako mogu da budem iskren, bio sam jako pospan kada sam saznao za nagradu. Mi smo se tada vratili sa puta, i tako umorni legli da spavamo. Međutim, telefoni mi nisu dali mira, jer su počele da stižu čestitke za osvojenu nagradu”, rekao je Vahidin Prelić.

Opširnije u štampanom izdanju “Užičke nedelje”…

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.