početak GRADSKA Кошарка у Градском културном центру 1. септембра

Кошарка у Градском културном центру 1. септембра

od nedelja
694 pregleda

Повратак у школу – Идеја самог догађаја је пре свега да све средњошколце и основце упознамо са радом установа културе у нашем граду. 

omladinski klub

Програмски садржај активност „Натраг у школу“ Градски културни центар „Ужице“ и Омладински клуб су заједничким снагама, великим ентузијазмом и жељом, реализовали одређени број активности где су се просто потрудили да има довољан број садржаја за све генерације и узрасте, који ће тај дан желети да проведу код њих и да се кроз неке активности, спортске или музичке, прикључе ГКЦ-у и ОК-у и њиховом раду и да се упознају са начином рада тих институција. Након најаве садржаја програма одржаног 01. септембра ове године дриректор Градског културног центра „Ужице“ Никола Златић је рекао:
– Спортске активности смо успели да реализујемо уз помоћ, првенствено, ЈП „Велики парк“, који ће нам изаћи у сусрет тако што ће у дворишту ГКЦ-а поставити моблини кош и обезбедити нам све што је потребно. Предвиђене су и награде које су обезбедили наши покровитељи и спонзори, да би деца имала сатисфакцију зашто учествују и због чега се појављују.
Директор ГКЦ је додао и да је улаз на све ове манифестације бесплатан и сви који желе могу да дођу. Трудили смо се да сви могу да нађу ту занимацију и да имају занимацију за себе. Оно што је јако битно је да је све ово урађено без и једног потрошеног динара, са великим ентузијазмом и огромном помоћи покровитеља, спонзора и партнера који су нам изашли у сусрет и помогли нам да заједничким снагама реализујемо целокупан догађај. Желимо да младе упутимо у Градски културни центар, да их упознамо са начином рада ГКЦ и ОК. Ово је један од начина приближавања и рада на маркетингу самих установа. Треба им просто пружити шансу да упознају наш објекат, да се упознају са нашим радом, да пропричају са нама и да негде утроше слободно време. Овде могу неке своје жеље и амбиције реализовати.
– закључио је Никола Златић.
Срећко Ристановић, координатор Омладинског клуба Градског културног центра „У жице“:
– Идеја самог догађаја је пре свега да све средњошколце и основце упознамо са радом установа културе у нашем граду. Пре свега, радом Омладинског клуба Градског културног центра „Ужице“ и за 01. септембар смо позвали све младе да обележимо полазак у школу, тако што ћемо све младе позвати на догађаје који заједно организујемо са КЦУ и да млади виде који су то садржаји који ће се у наредном периоду реализовати у ОК и ГКЦ. Морам да напоменем да ОК у наредном периоду планира школу фотографије, разне радионице, за сада је договорено учење четири страна језика и остале активности које планирамо у неком наредном периоду. Омладински клуб има простор где пре свега млади треба да проводе квалитетно слободно време, да науче нешто ново и да се, пре свега, умрежавају и, заједно са вршњацима, доносе одлуке о креирању садржаја који ће се спроводити у ОК.
Колико су млади упознати са постојањем ОК ГКЦ „Ужице“?
– Што се тога тиче, млади су упознати са постојањем Омладинског клуба, само је недостатак садржаја. Али ми смо нашли систем и у наредном периоду биће младима омогућени излети који ће бити промовисани по школама. Ту је посета Мокрој Гори, Тари, Косјерићу, организоваће се школа фотографије и страних језика, као и других активности који су планирани за наредни период. У наредном периоду ОК ће водити цео програм Фондације „Ана и Владе Дивац“. Ту ће се бирати млади лидери који ће писати пројекте, који ће пре свега, потрошити новац који та Фондација издваја, то јест за пројекте који ће се реализоватуи на територији Златиборског округа, односно града Ужица.
Омладински клун је отворен сваки радни дан. Млади могу да дођу, постоји интернет клуб за све потребе младих који имају потребу за неким креативним садржајем. Може да дође да се информише и, пре свега, да борави у том простору у временском периоду 8-16 сати.
Милан Ђокић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.