početak NAJNOVIJE Принцеза победила краљицу

Принцеза победила краљицу

od nedelja
630 pregleda

ТАМАРА НАСТАВИЛА ДА НИЖЕ ФАНТАСТИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ
У Крушевцу је 10. и 11.06.2017. године одржано првенство Србије за сениоре, где је атлетски клуб „Ужице“ представљала Тамара Мићевић девојчица рођена 2000. године, ученица Економске школе у Ужицу, која је иначе млађа јуниорка.Тамара је најбоља јуниорка Србије на средњим и дугим пругама, а резултат који је остварила овог викенда само је донео чврсту потврду тога. Наиме, ова девојчица је наступила у тркама на 3000 м и 5000 м покушавши да оствари норме за Светско и Европско првенство за млађе, односно старије јуниорке.
У трци на 3000 м Тамара Мићевић је остварила победу резултатом од 9.28,73, што је резултат којим је она поправила свој лични рекорд за 15 секунди, остварила норму за Светско првенство у Кенији за млађе јуниорке и Европско првенство за старије јуниорке. Она је била бржа за преко 20 секунди него што је потребно за остварење ових норми, али треба напоменути можда и једну од битнијих ствари, друго место у овој трци остварила је легендарна ,,Кошута” са Ђетиње Оливера Јевтић резултатом од 9.33,56.
Другог дана такмичења Тамара Мићевић је поново водила борбу са Оливером Јевтић, али је овај пут у трци на 5000 м, победу однела Оливера, резултатом 16.2,2 док је Тамара остварила резултат од 17 минута и 5 секунди, што је норма за Европско првенство за старије јуниорке.


Тамара Мићевић: Пресрећна сам, шта друго рећи. Истрчати за 2 дана три норме, само спортисти знају колико је тешко. Ово ми даје велики ветар у леђа да наставим са још бољим тренирањем и да још више поправим личне рекорде, а у томе ће ми помоћи мој тренер Жељко Челиковић, коме желим да се захвалим, јер је веровао у мене и јер ме је бодрио кроз целу трку. Трка на 3000 м је моја највећа победа у животу до сада, јер победити Оливеру Јевтић за мене је до данас било незамисливо, поготову на деоници од 3000 м. Нико није веровао у то, осим мог тренера, па чак ни ја. Када сам завршила трку била сам пресрећна. Оливера ме је сутрадан победила на 5000 м, али ћу наставити да марљиво тренирам, како бих што спремније дочекала Светско и Европско првенство које ме очекује овог лета.
Тренер Жељко Челиковић: У Крушевцу смо видели нешто што се скоро у српској атлетици није десило, да млађа јуниорка победи на сениорском првенству државе и да притом победи Оливеру Јевтић. Тамара је истрчала две феноменалне трке и учинила ме поносним као тренером. Оствари је 3 норме за 2 дана, што је и био план, али да толико буде бржа од норми, морам признати да ни сам нисам очекивао. Знао сам да је спремна, јер је марљиво тренирала, држала се договора да прати Оливеру на 3000 м и последњих 200 м успела је да је претрчи и прва прође кроз циљ. Знам да ово за Тамару много значи, али морамо остати фокусирани на оно што нам следи, а то су Светско и Европско првенство, оба такмичења се одржавају у јулу. Наредног периода нас очекује Првенство Србије за старије јуниоре у Крушевцу.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.