početak GRADSKAINFO Privrednici Arilja ponovo pomažu

Privrednici Arilja ponovo pomažu

od nedelja
708 pregleda

dscn2218 

Privrednici Arilja ponovo pomažu

Opšte Udruženje preduzetnika opštine Arilje odazvalo se akciji koju je nedavno pokrenuo Dom zdravlja Arilje za nabavku neophodnih medicinskih sredstava koja će doprineti kvalitetnijem pružanju usluga stanovništvu.

Ovaj put se šezdeset privrednika, koji su članovi Udruženja, odazvalo akciji u kojoj je sakupljeno 315.000 dinara. Putem javne nabavke kupljena su medicinska sredstva i materijal koja su 9. decembra u prostorijama Udruženja predata na korišćenje Domu zdravlja.

U znak zahvalnosti za ovaj gest, v. d. direktorka Doma zdravlja, Ivana Antović, je predsedniku Upravnog odbora Udruženja, Milutinu Stefanoviću, uručila zavalnicu u ime Doma zdravlja. Ona je ovom prilikom prisutne upoznala da je u toku proces razdvajanja Doma zdravlja Arilje od Zdravstvenog centra Užice i formiranja samostalnih jedinica zdravstvenih ustanova. Nije mogla detaljnije da kaže, pošto ne raspolaže sa preciznijim informacijama uvezi sa tim, do kada će taj proces razdvajanja biti završen. Kako je ranije bilo nagovešteno, proces je trebalo da bude završen do kraja ove kalendarske godine, ali to se po svemu sudeći neće dogoditi. „Zbog svega toga nama je jako teško da funkcionišemo u ovakvim uslovima. Za sada sve javne nabavke realizujemo preko Zdravstvenog centra, jer nemamo sopstveni žiro račun. U okviru Zdravstvenog centra posluje deset zdravstvenih jedinica zbog čega je jako teško doći do novca ili bilo čega drugog. Od kada sam ja na ovoj funkciji ništa nismo dobili od Zdravstvenog centra, kao ni godinama unazad“,izjavila je v.d direktorka. Ona je ovom prilikom podsetila da je zahvaljujući resornom ministarstvu i lokalnoj samoupravi dobijeno oko 10 miliona dinara, i da je ipak nešto urađeno. Konstatovala je da su oprema i objekti dosta stari, zbog čega je svaka pomoć dragocena. U prethodnom periodu zaposleni su bili angažovani na uvođenju novina u svom radu, neophodnih standarda i procedura, u cilju dobijanja akreditacije. Da li su zadovoljili neophodne kriterijume, reći će eksterna Komisija koja će u periodu od 14. do 16.decembra izvršiti proveru i ocenjivanje ustanove.

dscn2212

Predsednik Upravnog odbora Udruženja preduzetnika, Milutin Stefanović, se zahvalio privrednicima koji su učestvovali u ovoj, kao i svim drugim akcijama, podsetivši ovom prilikom da su i prethodnih godina pomagali Domu Zdravlja. Pre dve godine su za potrebe Hitne službe privrednici donirali defibrilator, a prošle godine su nabavili telefonsku centralu koja je doprinela boljoj komunikaciji građana sa ovom ustanovom. Ovom prilikom su od sakupljenog novca ,nabavili najneophodnije prema preporuci Doma zdravlja, što treba da doprinese kvalitetnijem pružanju usluga, kao i ispunjavanju standarda u procesu akreditacije.

 

„Radili smo na osnovu njihovog zahteva, šta im je u ovom trenutku najpotrebnije da bi se osposobili da se polako odvajaju od Zdravstvenog centra Užice, što je neminovnost u organizaciji zdravstvenog sistema. Ovo je mali deo pomoći koju smo u ovom trenutku mogli da im obezbedimo. Ariljski preduzetnici su svesni da je njihov interes kao i interes njihovih zaposlenih da imamo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, i da se u ovom trenutku moramo osloniti sami na sebe jer državu ne vredi čekati. Ne bi trebalo da je humanitarna aktivnost, glavna aktivnost našeg Udruženja, ali u ovim godinama se tako ispostavlja. Nismo zadovoljni učešćem preduzetnika u nekim poslovnim aktivnostima, na udruživanju zarad rešavanja zajedničkih pitanja, ali pokušavamo da dobrim primerima i akcijama damo do znanja da smo „živi“ i da radimo na pravim stvarima, ostavljajući mogućnost da se uključe oni koji to mogu i žele“, izjavio je Stefanović i dodao da je komunikacija sa rukovodstvom Doma zdravlja otvorena u cilju rešavanja mnogih pitanja u pogledu zdravstvene zaštite radnika. Istakao je da u tom pogledu imaju primedbe na rad ove ustanove, i izrazio očekivanje da će zajedničkim i konstruktivnim prilazom ovom problemu naći najvoljnije rešenje. Imajući u vidu društvenu i ekonomsku situaciju u kojoj se zemlja nalazi, kao i probleme sa kojima se privreda trenutno suočava, Stefanović je rekao da podrška Udruženja ni ubuduće neće izostati.

S.J. (preuzeto sa zvaničnog sajta Arilja)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.