početak AKTUELNO ПРИЗНАЊЕ ГРАДА УЖИЦА ЗА УСПЕХЕ У 2014.

ПРИЗНАЊЕ ГРАДА УЖИЦА ЗА УСПЕХЕ У 2014.

od nedelja
9,9K pregleda

IMG_0046

ПРИЗНАЊЕ ГРАДА УЖИЦА

Узор младима

Поводом резултата постигнутих у претходној години у области науке, културе и спорта, Градска управа Ужице приредила је својим суграђанима пригодан коктел и у свечаној сали Скупштине града поделила признања.

Онима који су се у протеклој години нашли у друштву најбољих у областима свог рада и деловања обратио се градоначелник Ужица Тихомир Петковић, који је истакао да је, без обзира да ли су се доказивали у области науке, културе или спорта, или су бринули о безбедности и чистоћи у града, свако од награђених личним залагањем и постигнутим резултатима дао значајан допринос афирмацији нашег града.

– Ви на најбољи начин доказујете и показујете како се стиже до успеха, без обзира на све препреке на које наилазите и чињеницу да су услови у којима живимо и радим о далеко од идеалних. Најважније је да охрабрите младе људе да у вама нађу узоре, а град Ужице ће се трудити да у сваком тренутку подржи ваш рад и вредности које промовишете.

Градоначелник је у знак сећања на овај сусрет, награђиваним суграђанима у 2014. години поделио пригодне поклоне, а њихова имена са фотографијама читајте у новом броју Недеље.

Doktori nauka u 2014.godini postali su:

1. Mirjana Cvijović– doktorske akademske studije trećeg stepena završila je na Prirodno matematičkom fakultetu u Kragujevcu na katedri za hemiju odbranivši doktorsku disertaciju na temu “Ispitivanje reakcija hidrolize I kompleksiranja u rastvorima aluminijum (III) jona i nekih fluorohiolona elektrosprej – tandem masenom spektrometrijom”. Trenutno je angažovana na projektu kao naučni saradnik u laboratoriji za fizičku hemiju u Institutu Vinča.

2. Svetlana Terzić – doktorirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu i stekla zvanje doktora filoloških nauka sa doktorskom disertacijom na temu „Izražavanje elativnosti i superlativnosti u ruskom i srpskom jeziku“ . Predaje na Učiteljskom fakultetu u Užicu i Visoko poslovno tehničkoj školi Užice.

3. Ivana Milovanović- titulu doktora socioloških nauka stekla je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Tema njene doktorske disertacije bila je “Uticaj postkonfliktnih društvenih promena na svakodnevni život žena na Kosovu i Metohiji – mogućnosti primene metoda slučaja”. Zaposlena je u Institutu za srpsku kulturu Priština – Leposavić. Inače Ivana je autorka jedne naučne monografije pod nazivom “Srpske žene na Kosovu i Metohiji u ratnom okruženju”.

4. Aleksandar Savić – je doktorsku disertaciju “Društveno –ekonomski razvoj i promene u Užičkom okrugu od 1947. do 1963. godine” odbranio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i time stekao zvanje doktora istorijskih nauka. Radi kao arhivski savetnik u Istorijskom arhivu Užice.

Najbolji radnik Policijske uprave Užice u 2014. godini je:

1. Nebojša Filipović– službenik u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi Užice

Najbolji u Sektoru za vanredne situacije MUP- a Srbije u prethodnoj godini je..

2. Nenad Rajić, vođa vatrogasno spasilačke grupe vozač koji je dugi niz godna među najboljim, najsavesnijim I najhrabrijim vatrogascima spasiocima Vatrogasno spasilačkog bataljona Užice.

Najbolji radnici JKP „Bioktoš“ u 2014.godini.

1. Novak Joksić, zaposlen u RJ „Čistoća“

2. Zoran Cvijović, zaposlen u RJ „Zelenilo“

Sportisti Užica su i u 2014. godini, zapaženim rezultatima na domaćoj i međunarodnoj sceni potvrdili naše uverenje da je Užice grad sporta.

I grupa

  1. Olivera Jevtić – Atletski klub “Mladost” – na zagrebačkom I podgoričkom maratonu Olivera je ispunila normu za Svetsko prvenstvo I Olimpijske igre. Prethodne godine bila je prvak Srbije u trci na 10.000 m I u polumaratonu I na prvenstvu Srbije u krosu u seniorksoj konkurenciji ekipno. Olivera je osvojila treće mesto na prvenstvu Evrope na 10.000 m I prvo mesto u Kupu Evrope na 5 hiljada metara. Dodajmo svemu ovome I prvo mesto na Beogradskom maratonu I prvenstvu Srbije u najtežoj atletskoj disciplini.
  1. Milovan Mikica Vesnić , Auto sportski klub “Sport auto Vesnić”. Mikica je osvojio 2.mesto na Međunarodnom Tesla reliju u kategoriji VIII. Ovaj reli boduje se za FIA Cup za vozila na alternativni pogon, a promoviše ekološku vožnju i korišćenje alternativnih goriva uz podizanje svesti najšire javnosti o potrebi smanjenja emisije ugljen-dioksida i zaštite životne sredine.Mikica je prethodne godine bio prvak Srbije u brdskoj trci – Klasa IV – do 2.000 kubika E1 I dvanaestplasirani na Evropskom prvenstvu.
  1. Andrija Zlatić – Streljački klub “Aleksa Dejović” – je u prethodnoj godini osvojio 3.mesto na Svetskom kupu I Prvenstvu Srbije u disciplini vazdušni pištolj. Zauzeo je drugo mesto u Kupu Srbije u istoj disciplini , kao I treće mesto na Prvenstvu Srbije u disciplini malokalibarski pištolj.
  1. Admir Duraković – je zajedno sa svojim kolegama, rukometašima Sportskog društva gluvih i nagluvih Užice, nastupao za reprezentaciju gluvih I nagluvih Srbije na Svetskom prvenstvu u Samsungu u Turskoj na kome je naša reprezentacija osvojila 3.mesto.
  2. Rade Radojević
  3. Srđan Tenić
  4. Dragiša Drobnjak
  1. Miloš Zarić – Klub za sport I rekreaciju invalida “Stari grad” bio je u 2014. Drugoplasirani na Prvenstvu Evrope u bacanju koplja, dok je u bacanju diska na istom takmičenju zauzeo 8.mesto.
  1. Ivana Bošković – košarkašica Plej ofa bila je članica reprezentacije Srbije koja je osvojila 4.mesto na Evrospkom prvenstvu do 20 godina.

I grupa – Treneri

1. Slavko Kuzmanović – AK „Mladost“

2. Aleksandar Zlatić – Streljački klub “Aleksa Dejović”

3. Sreten Đurić – Ženski košarkaški klub Plej off

Bilo je u prethodnoj godini još dobrih sportskih rezultata na koje treba skrenuti pažnju.

1. Uroš Kutlešić – Atletski klub “Užice” – osvajač je 2.mesta na Prvenstvu Balkana u juniorksoj konkurenciji u trci na 5.000 m, prvoplasirani u istoj disciplini na Prvenstvu Srbije, u krosu za juniore, ali i planinskom trčanju za seniore. Pored toga Uroš je bio drugi na Prvenstvu Srbije u seniorskoj konkurenciji na 10.000 m, kao I u trci na 3.000 m stipl čez.

2. Ana Sekulić – Atletski klub “Užice” – može se pohvaliti 3.mestom u krosu ekipno I u trci na 5.000 m za juniorke na Prvenstvu Balkana, prvim mestom na Prvesntvu Srbije na 5.000 m u konkurenciji juniorki I prvim mestima u KUP-u Srbije na 5 I 3.000 m. Treba istaći da je ova juniorka bila durgoplasirana na državnom prvenstvu za seniorke u trkama na 5 I 10.000 m, kao I u planinskom trčanju.

3. Sara Stojanović – Klub borilačkih sportova “Sloboda UE Lavovi”- pobednica je Prvenstva Balkana I prvakinja Srbije u disciplini kung fu – vu šu sanda do 70 kg I trećeplasirana na Prvenstvu Srbije u kik boksu u kategoriji do 70 kg.

4. Suzana Dedić – Klub borilačkih sportova “Sloboda UE Lavovi” – vicešampionka Prvenstva Balkana I prvakinja Srbije u disciplini kung fu – vu šu sanda do 56 kg I trećeplasirana na državnom prvenstvu u kik boksu u kategoriji do 56 kg.

Treneri

1. Željko Čeliković – Ateltski klub Užice

2. Predrag Damnjanović – Klub borilačkih sportova “Sloboda UE Lavovi”

Zapažene sportske rezultate u 2014. godini zabeležili su i:

1. Milan Mitrović, AK „Mladost“ – prvak Srbije u krosu i prvoplasirani na Prvenstvu Srbije u trci na 5.000 m za mlađe seniore, pobednik Kupa Srbije na 3.000 stipl čez u seniorkosj konkureenciji I u krosu ekipno.

2. Miloš Mitrović, AK „Mladost” – prvak Srbije u planinskom trčanju I u krosu ekipno u konkurenciji seniora, pobednik Kupa Srbije u trci na 5.000 m I trećeplasirani na 3.000 m stipl čez.

3. Kristijan Stošić, AK„Mladost“ – u seniorksoj konkurenciji drugoplaisrani na Prvesntvu Srbije u planinskom trčanju I polumaratonu, šrvo mesto u krosu ekipno, a tu je I treće mesto na državnom prvenstvu u trci na 10.000 m.

4.Nina Radić, AK „Mladost” – mlađa seniorka , prvakinja Srbije u trci na 3.000 m stipl čez. Prva je bila na državnom prvenstvu I u krosu ekipno, dok je pojedinačno u ovoj disciplini bila drugoplasirana.

5.Sanja Cvetić – AK “Mladost” – je u seniroskoj konkurenciji osvojila treće mesto na Prvenstvu Srbije u krosu pojedinačno I prvo mesto ekipno.

6.Vitomir Tucović – Streljački klub “Aleksa Dejović” Užice – trećeplasirani na Prvenstvu Srbije u disciplinama malokalibarski I vazdušni pištolj.

7. Marija Šunjevarić – Streljački klub “Aleksa Dejović” – prvakinja Srbije u diciplini vazdušni pištolj u konkurenciji juniorki.

8. Petar Jovanović, Auto sportski klub “Užice reli tim” – prvoplasirani na Prvenstvu Srbije na kružnim stazama Klasa I do 1150 kubika N

9. Luka Kotorčević, Auto sportski klub “Užice reli tim” – prvo mesto na Prvenstvu Srbije na brdskim stazama Klasa I do 1150 kubika N I trećeplasirani u reli klasi I.

10. Tomo Nikitović, Auto sportski klub “Užice reli tim”- trećeplasirani u reli klasi I.

11. Sreten Todorović, Auto sportski klub “Užice reli tim”- trećeplasirani u reli klasi I.

12. Nevena Nikolić, Karate klub Užice – treće mesto na Prvenstvu Srbije u borbama do 68 kg I 3.mesto na Kup-u Srbije u borbama preko 60 kg u seniorksoj konkurenciji.

13. Nataša Vlahović, Karate klub Užice – trećeplasirana na državnom prvenstvu u borbama do 59 kg u juniorksoj konkurenciji.

14. Željko Jovanović, Karate klub Užice – treće mesto na državnom prvenstvu u borbama do 76 kg u juniorskoj konkurenciji.

15. Petar Udovičić – Klub za sport I rekreaciju invalida “Stari grad” – prvak Srbije u trci na 400 I 800 m u seniorskoj konkurenciji.

16. Stefan Obradović – Klubborilačkih sportova “Sloboda UE Lavovi” – prvak Srbije u disciplini kung fu – vu šu sanda do 60 kg.

Pozdravimo i trenere:

1. Slavica Tucović Streljački klub “Aleksa Dejović”

2.Sreten Nešković Streljački klub “Aleksa Dejović”

3. Miloš Ršumović – Karate klub “Užice”

Pikado klub “PIKADERE” Užice – u sezoni 2013.-2014. – osvojio je treće mesto u nacionalnom prvenstvu Srbije za muškarce.

Crveni krst Užice je i u prethodnoj godini nastavio seriju velikih rezultata i dostignuća. Na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći, ekipa realističkog prikaza povred, stanja i oboljenja u sastavu: Katarina Perić, Adam Stanković, Aleksandra Selenić sa instruktorkom Ksenijom Šupić osvojila je prvo mesto i titulu državnog prvaka za 2014.godinu.

Narodno pozorište Užice je svoj renome potvrdilo u prethodnoj godini nagradom za najbolju predstavu na 50.-om Festivalu profesionalnih pozorišta “Joakim Vujić” u Leksovcu na kome je nastupilo sa predstavom “Smećarnik”.

Na istom festivalu glumačku nagradu osvojio je

Vahidin Prelić – glumac užičkog Narodnog pozorišta –koji u predstavi “Smećarnik” igra ulogu Bobija – vlasnika kafića.

Nagrađeni novinari:

Zoran Šaponjić– novinar dnevnog lista Kurir, dobitnik je Grand prija I statue “Boginja Nika” 19.Interfera – Internacionalnog festivala reportaže i medija za reportažu “ Suze starog babe” i seriju fotografija iz poplavama opustošenog Krupnja.

Jelena Božović, novinarka RTS Dopisništva u Užicu, osvojila je na 19.Interfer festivalu reportaže i medija drugo mesto I plaketu “Zlatna Nika” za video reportažu „Kad Zaim i Marinko rade zajedno” .

Vladimir Lojanica dopisnik dnevnog lista “Blic” iz našeg grada dobitnik je druge nagrade i plakete Zlatna Nika na 19. Interfer festivalu za novinsku reportažu “ Sarino srce je puklo od tuge“ .

Nada Gavrilović – novinarka dopisništva RTS u Užicu na 9.festivalu minijatura Pres vitez u kategoriji informativnog programa osvojila je srebrnu medalju zakratku reportažu “Zlatiborski svet u malom”.

Biljana Kuzmanović – novinarka Regionalne TV Lav u 2014. Godini dobila je nagradu Ministarstva odbrane za prilog o ženama u sektoru bezbednosti i nagradu “Drugačije od drugih” koju dodeljuje Stalna konferencije gradova i opština u kategoriji unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou za prilog Nemački jezik u Prvoj osnovnoj školi.

Petar Vuković – industrijski dizajner iz Užica, jedan je od ukupno 15 ravnopravno nagrađenih autora na prestižnom američkom „Mišlen čelendž“ konkursu u konkurenciji više od hiljadu radova dizajnera iz celog sveta.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.