početak AKTUELNO Рестрикције воде неће утицати на поплочавање платоа испред општине

Рестрикције воде неће утицати на поплочавање платоа испред општине

od nedelja
694 pregleda

АГЕНЦИЈА ЕРЦОВ ЈАВЉА:
– Рестрикције пијаће воде које су најављене за наредне дане неће угрозити радове на постављању гранитних плоча испред зграде градске скупштине, обећавају ужички челници. У градској власти кажу да су већ спремљена алтернативна решења како грађани не би трпели због заустављања радова.
– Од момента када су најављене рестрикције воде примили смо много позива грађана забринутих за наставак радова на поплочавању платоа испред градске куће, прича један ужички функционер. – Сведоци смо велике суше која је изазвала смањене дотока воде из изворишта која користи градски водовод, али нас то неће спречити да испунимо планове везане за уређење платоа. Желим да искористим прилику и обавестим наше суграђане да евентуални нестанак воде за пиће неће омести радове на овом капиталном пројекту. Уколико буде неопходно дотераћемо воду цистернама из суседних општина и тако обезбедити потребне количине за мешање бетона и лепка на који ће бити постављене гранитне плоче. Вода коју ће бити коришћена приликом извођења радова мора бити прве класе и у њој сигурно неће бити нематода или, не дај боже, цијанобактерија, умирује он Ужичане.
Пројекат поплочавања платоа коштаће око 24 милиона динара и за њега су обезбеђене гранитне плоче високог квалитета, отпорне на ударе и екстремна температурна колебања. Радови већ увелико трају и очекује се да ће по њиховом завршетку овај плато бити понос свих Ужичана.

– Уређењем простора испред градске куће биће решени многи проблеми који иначе муче наше грађане. Представљаће прави украс Ужица и сигуран сам да сви једва чекају да прошетају њиме, увере се како наш град напредује и тако забораве на проблеме као што су загађен ваздух, нерешено водоснадбевање и остале ситнице које их муче. Ево, уколико дође до рестрикција, сви који буду точили воду са цистерне на градском тргу могу успут свратити и лично се уверити како радови одмичу, поручује овај ужички функционер.

Бојан Савић (Ужичка недеља 968)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.