početak AKTUELNO Да Ужице постане град пристојних

Да Ужице постане град пристојних

od nedelja
583 pregleda

ivan obucina

ИВАН ОБУЋИНА, КАНДИДАТ ЗА ОДБОРНИКА ГРУПЕ ГРАЂАНА „УЖИЦЕ ЗА ПРОМЕНЕ“
О мотивима да буде кандидат групе грађана „Ужице за промене“ на предстојећим локалним изборима, Иван Обућина, познати планирар, каже:
– Мотив је што политичке партије и странке немају никакав утицај, нити мотив, нити жеље да утичу на нас као грађана у локалним срединама.Био сам члан Демократске странке коју сам напустио после убиства премијера Зорана Ђинђића. Био сам и један од оснивача ЛДП-а у Ужицу и члан Општинског одбора ЛДП-а. Ту сам провео неколико година трудећи се да се нешто добро уради за Ужице. Био сам један од активиста за израду азила за псе. И успели смо да доведемо ту причу малтене до краја, на опште одушевљење грађана Ужица, скупили довољно потписа и појавили се у општини, али се испоставило да је то био само неки ситни интерес појединих чланова ЛДП-а и који су то искористили за своју личну промоцију. Напустио сам ЛДП због таквих односа. После се испоставило да је то био прави потез, јер све оно што сам претпоставио за те неке људе да су ту из личне користи, да су и они напсутили ЛДП и приклонили се другим странкама. Чврсто сам одлучио, и сада се држим тога, да нећу да будем члан ниједне политичке парије. Али, у разговору са Тонијем Станковићем и Драганом Пјевићем, решио сам да дам подршку некој идеји, да ово Ужице постане град нас пристојних, нас који смо ту одрасли, који покушавамо да нешто урадимо, да се одупремо затирању Ужицу, јер ови који су на власти у задњих десетак година гледају како ће што пре, а и то је пракса показала, да оду у Београд. И све што раде ови политичари је да оду степеницу више, а то је Београд.
Свиђа ми се овај састав људи, који се познајемо из времена промена из деведесетих година прошлог века. Међутим, нисмо успели у политици, јер су успели само они који су се додворавали политици из Београда. Ово је група грађана која имају своје мишљење, сви смо овде да би направили промене за Ужице.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.