početak GRADSKA Родитељи направили новогодишњу представу

Родитељи направили новогодишњу представу

od nedelja
976 pregleda

Празнична чаролија за децу и одрасле у вртићу „Маслачак“
Сваке године крајем децембра у вртићу „Маслачак“ у Севојну васпитачи организују традиционалне новогодишње радионице у којима учествују родитељи са својом децом. Ове године, на основу разговора са децом, васпитачи су се одлучили да реализују потпуно другачију идеју: родитељи су припремили новогодишњу представу изненађења.
Из сваке групе одабрано је по неколико родитеља који су са главним васпитачем, Вером Босиљчић, и координатором, Аном Папић, имали састанак на коме су заједнички одабрали текст, поделили улоге и осмислили целу представу. Учествовало је 18 родитеља из свих 11 група. Деца су, заједно са васпитачима,имала задатак да направе позивнице за родитеље и госте.
Прва представа је била у петак, 23.децембра 2016. године у 10 часова. Нестрпљиви малишани су чекали шта ће да се догоди. Први је на сцену ступио медо, затим Маша која је, играјући се, нашла календар. Пошто нису знали шта је то, позвали су Добру Вилу у помоћ, а она им је испричала причу о мајци Години и њених дванаесторо деце. Сваки од дванаест месеци се представио у најбољем светлу, тврдећи да је баш он најбољи. Пошто су се непрестано препирали, Добра Вила је посула мало чаробног праха из свог штапића и они су се помирили. Њихова мајка Година је рекла да су сви подједнако добри, а онда је дошао Деда Мраз, који је деци поделио чоколадице. Све се завршило песмом и игром. Деца су се придружила глумцима-родитељима на сцени, а њихова насмејана, озарена лица показивала су колико им се представа свидела. Иако су сви глумци имали маске и костиме, било је деце која су препознала своје родитеље, али су били мудри и нису одавали тајну током представе.
Истог дана, у 17 часова, представа је изведена и други пут. Овога пута публику су чинили и родитељи, баке, деке, директорка Лела Ковачевић и гости из локалне заједнице са којима вртић сарађује. Представа је имала мало другачији крај, прилагођен одраслима. Без сумње, представа се допала и овој, веома бројној, одраслој публици. Уживали су, јер су били у прилици да се поново, бар на кратко, осете као деца.
Претходних година у вртићу су биле организоване продајне изложбе, па су од прикупљеног новца родитељи са васпитачима и децом куповали поклоне за вртић. Родитељи су предложили да и ове године новац прикупљен од улазница за поподневну представу буде, као и до сада, употребљен у исте сврхе.
На крају су сви изразили задовољство – деца, родитељи, васпитачи и гости – осмеси и нескривена радост малишана показали су колико је вредело потрудити се. Сви су се сложили да су на пробе радо долазили, па се надамо да ће сарадња и убудуће бити овако добра.
Празничној чаролији је допринела и еколошка јелка изложена у дворишту „Маслачка“. Родитељи су са децом код куће правили накит од амбалажног материјала, па су сви заједно, са васпитачима, окитили велику природну јелку, која дочекује Нову 2017. годину.

Јелена Недић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.