početak AKTUELNO SAJAM EKONOMACA

SAJAM EKONOMACA

od nedelja
1,4K pregleda

SAJAM EKONOMSKE ŠKOLE

Први сајам предузећа

Виртуелна економија

– У холу Градског културног центра у Ужицу отворен први Сајам предузећа ученика Економске школе из Ужица-

Представници Регионалане привредне коморе Ужице, локалне самоуправе, Школске управе, Националне службе за запошљавање, Полицијске управе, бројни привредници нашег града, социјални партнери Економске школе, њихове колеге из основних, средњих, високих школа и факултета, чланови Школског одбора Економске школе, родитељи ученика, ученици и запослени у Економској школи у Ужицу, као и бројни представници медија, били су присутни на отварању првог Сајма предузећа ученика Економске школе у Ужицу, на коме је виртуелно представаљено осам предузећа, три банке, једно осигуравајуће друштво и једна компанија.
– Ученици Економске школе данас показују да су једна савремена школа и да су знања која су усвојили и вештине које су стекли, постали њихова способност потребна за рад и запошљавање, али и образовање за даље усавршавање и учење. Они су свој професионални рад приказали на један веома леп и креативан начин- истакла је директорка Економске школе у Ужицу Милица Прљевић.
Бранко Гавриловић, члан Градског већа задужен за рад са омладином, свечано је отворио сајам констатујући да му је част што је у прилици да отвори овакву једну манифестацију на којој ученици Економске школе приказују шта могу да ураде и шта је сврха њиховог образовања.
– Драго ми је што је предузетништво препознато као нешто што ће у будућности сасвим сигурно бити мотор привредног развоја, не само нашеге краја, већ целе Србије. Ми као град ћемо увек давати подршку, не само развоју омладинског предузетништва, већ и генерално предузетништва, и надам се да ће већина ових предузећа која су овде представљена као виртуелна, тај атрибут изгубити, да ће прерасти у стварна и наћи свој простор на тржишту. Такође, да ће већина ових младих људи који су стекли знање у Економској школи, знати да га примене у животу- казао је Гавриловић приликом отварања првог Сајма предузећа ученика Економске школе у Ужицу.

Љ.К.

[Not a valid template]

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.