početak NAJNOVIJE Сами себе бирају и постављају, а туђе паре троше

Сами себе бирају и постављају, а туђе паре троше

od nedelja
562 pregleda

ODBORNICI4 za sajt

СКАНДАЛОЗНО!

Не пропустите нови број Ужичке недеље! Само у Недељи, као и увек, истраживање где су запослени одборници у ужичкој скупштини.

Већина одборника је запослена у јавним предузећима, тако да они сами себи гласају за плате, материјалне трошкове, инвестиције, што је класична дефиниција сукоба интереса.
Како је у питању масовна појава, слободно се може рећи да обични грађани трпе ТЕРОР ПАРТОКРАТИЈЕ. Једни исти већ деценијама троше паре грађана на сопствене плате, путовања по свету и лични комодитет сваке врсте. Очигледно је потребно да се грађани самоорганизују и направе грађанску листу за наредне локалне изборе и све оне који су се запослили последње две деценије у локалну власт отерају на ђубриште историје, где им је и место! Непотизам и корупција су потпуно нормално и уобичајено понашање за дугогодишње “партијске раднике”. Своју децу и супруге су такође запослили у јавни сектор, па практично читаве породице овај весели народ држи на грбачи, а да то и не зна.

ТРУЛА СРБИЈА: ОДБОРНИЦИ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ

Кога ови људи заступају?

Ужичка недеља је урадила анкету и истраживања међу одборницима Скупштине града Ужице са питањем где су радили пре него што су постали одборници, а где сада раде. Резултати истраживања показала су да је три четвртине од 67 одборника чине запослени у државним и јавним предузећима и установама, и пензионери. Од тога је 26 одборника, што би било мало више од трећине од укупног броја одборника, запослено у државним јавним предузећима и установама, док је скоро четвртина, њих 13, запослено у градским јавним предузећима и установама, чиме су у директном сукобу интереса, јер су у прилици да гласају о висини сопствене плате. Пензионера је 14. Оно што је изненађујуће је да су у ужичком парламенту само два приватна предузетника и један адвокат, а осморо њих је запослено код приватника. У парламенту имају три пољопривредника и један одборник је незапослен.

Остатак текста, са прецизним подацима можете прочитати у Недељи, коју можете купити у свим бољим ужичким продавницама и трафикама

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.