početak GRADSKA Седми Парк фест

Седми Парк фест

od nedelja
943 pregleda

park fest (2)

ПАРК ФЕСТ
Срђан Недељковић из Омладине Ужица најавио је да ће овогодишњи „Парк фест“ трајати два дана, 29. и 30. јула, и да ће наступити бројне групе, ди-џејеви и обећава добру музику и забаву.
– „Парк фест“ је традиционална манифестација која постоји од 2010. године. Ово је седми по реду. Цена улазнице је 600 динара за оба дана – рекао је Срђан.
Овогодишњи фестивал је у знаку промоције туризма, спорта и уметности.
– Људи који долазе на нашу манифестацију моћи ће да уживају у разним мучким жанровима, од поп рока, рока, метала, панка, хип хопа, па до електронске музике. И ове године ћемо имати два стејџа, тако да потпуни доживљај неће изостати. Такође, афирмисаћемо и младе демо бендове, кроз наступе на фестивалу. Други пут за редом, у склопу фестивала, биће одржан и спортско-забавни шоу „Мегдан“, где ће стотину такмичара морати да савлада четири озбиљна изазова!

Срђан каже да „Парк фест“ у значајној мери доприноси побољшању туристичке понуде града Ужица.
– Приметно је да из године у годину расте број посетилаца који посећује манифестацију. Велики број младих из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, као и са територије читаве Србије долази на „Парк фест“. Ове године своје присуство су потврдиле групе из Словеније и Русије. Број смештајних јединица је знатно повећан у односу на претходни период, такође и камп „Парк фест-а“ смо знатно проширили – рекао је Срђан.

Park fest

О вредностима ове манифестације наш саговорник каже:
– Све ове године „Парк фест“ је промовисао напредне идеје и позитивне друштвене вредности. Аномалија у нашем друштву је превише, квалитетних садржаја све мање, тако да се ми трудимо да кроз музику, спорт, разне радионице подигнемо свест код наших грађана – казао је Срђан и поручио „Сви путеви воде у парк!“
Петар Благојевић, члан Градског већа задужен за друштвене делатности, рекао је да је Ужице одувек био град симбола.
– Ако говоримо о културно-историјским симоблима, то може бити Стари град, о природним, то је Ђетиња, урбанистичким – то је Трг партизана. Ако говоримо о културним манифестацијама, постоји много тога на шта можемо да будемо поносни, као што су Југословенски народни фестивал, Кустендорф, Колонија уметничке керамике Злакуса, Фестивал књижевности на „Пола пута“. „Парк фест је манифестација која врло брзо постаје симбол града Ужица. Ако Нови Сад има „Егзит“, Београд „Бир фест“, „Парк фест“ је оно што Ужицу даје један прави индетитет – рекао је Благојевић.
Учесници овогодишњег „Парк феста“ су: Рибља чорба, Who See, Orthodox Celts, THCF, Ничим изазван, Стерео банана, Мортал комбат, Артан Лили, Луде жене, Госпођо, бате… , док ће на fire stage-u наступити dj Geo Da Silva, dj Kizami, Cavin Viviano, Steve Drop…

З.Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.