početak GRADSKA Севојнички одборници да буду у контакту са грађанима

Севојнички одборници да буду у контакту са грађанима

od nedelja
469 pregleda

Поштовани господине председниче,

Већ дуже време размишљам да Вам напишем ово отворено писмо.
Пре писања, са закашњењем Вам честитам на избору за председника градске општине, са жељом да фукцију обављате пожртвовано и поштена за добро свих грађана Севојна.
А сад зашто отворено писмо? Зато што ми није намера да Вама нешто лично пишем и да износим моје сугестије и предлоге, већ пре свега као грађанин локалне заједнице који има истомишљенике са којима комуницира о неким питањима и активностима које се реализују преко одговорних у градској општини на чијем сте Ви челу.
Прво хоћу да похвалим нека позитивна дешавања везана за комунале проблеме у Севојну, а то су:
– коначно је решено одвођење кишнице и воде од отапања снега која је доскора текла улицом Миливоја Марића од Ерића потока па до моста код кућа Вукотића и Ераковића.
– такође је за похвалу изградња простора за паркирање аутомобила испред неколико зграда
– уређивање и чишћење зелених површина и уклањање прераслог и дотрајалог дрвећа
– сигурно да има још акција и решења које је градска општина реализовала а ми грађани их још нисмо приметили, па Вам поред осталог и због тога пишем.
Намера ми је и да поменем неке активности које ми се не допадају (не само мени, има још грађана који тако мисле), а које убудуће треба много боље и стручније да се решавају. Ради се о замени дотрајале водоводне мреже у Соколској улици. Та инвестиција се дуже време изводи, а још јој се не назире крај (никога више дана нема на радилишту). Ми грађани не знамо ни које урадио елаборат (пројекат, предрачун или нешто слично), кад су радови започети, кад ће се завршити, ко контролише извођење радова, ко је извођач, колико инвестиција кошта, ко је плаћа и сл. А има још питања које грађане интересује (уређивање-асфалтирање улице). О аљкавостима у раду да не пишем, и сами сте неке приметили.
Као инжењер, Ви знате, али да Вас подсетим, да је позитивна пракса од раније била да се на јавним радовима било које вредности, јавност (грађани) на погодан начин (панои,табле исл.) информишу о параметрима радова (почетак, завршетак, вредност радова, инвеститор,донатор и сл.). Сва та питања интересују грађане, желе да прате реализацију, преко тих параметара индиректно контролишу инвестицију. Дужност је реализатора (општине) да на погодан начин информише грађане (јер скупштина броји само 15 одборника), а и они нису у контакту са грађанима.
Све ово пишем да бих Вас и одборнике, који сте “власт” у Севојну, позвао да више будемо у контакту, а не само на предизборним скуповима, а после ретко кад. Грађани желе да буду информисани од “власти”, али и да контролишу шта ко ради и за кога, како ради, колико то кошта и сл. Због свега написаног, узимам слободу да Вам предложи следеће:
Да се преко пута зграде градске општине Севојно, на зеленој површини поред тротоара постави информациона табла (пано) која би обавештавала грађане о активностима “власти” и инвестиционим радовима на територији општине у текућој години. Као добар пример сврхе свега поменутог, погледајте информациони пано осмогодишње школе “Алекса Дејовић”преко пута аутобуске станице у Севојну. Надам се да ће те ово моје писмо схватити као добронамерно и корисно.

Радовановић Радован, Севојно
(Ово писмо уступићу “Ужичкој недељи” да га објави у наредном броју)

(Ужичка недеља 991)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.