početak GRADSKA Смењена начелница трансфузије?!

Смењена начелница трансфузије?!

od nedelja
867 pregleda

Незванично сазнајемо да је начелница Службе за трансфузију крви др Радмила Смиљанић смењена са те функције. Разлози њене смене нису нам познати, а ову вест је нам потврдио Радован Јањић, председник Удружења добровољних даваоца крви железничара Србије „Кап по кап“.
– Чуо сам да је смењена др Радмила Смиљанић и да је на њено место именован неуролог. Не разумем и сви се питамо због чега, јер да није било др Радмиле ужичка трансфузија више не би била у Ужицу. Она се свим срцем залагала да Служба остане у Ужицу – рекао је Јањић.
Др Радмила Смиљанић у кратком разговору није желела да даје било какву изјаву, па чак ни да демантује, ни да потврди ову информацију.
Покушали смо да и од директорке болнице др Јелена Раковић Радивојевић добијемо одговор да ли је смењена или не, као и разлоге њене смене, али директорка није доступна на мобилни телефон, а на фиксни телефон нико се не јавља.

З. Г.

Не дамо вам крв

Поводом напада на делатност ужичке Службе за трансфузију која је кулминирала сменом начелнице др Радмиле Смиљанић, која се заједно са удружењима за давање крви борила против идеје по којој се се крв у будућности неће моћи прикупљати на територији града Ужица, Унија студената Ужица обавештава јавност да обуставља са планираним акцијама добровољног давања крви које је планирала на територији града Ужица, при чему ћемо размотирти радикалније облике грађанске непослушности као вид подршке онима који се боре за интересе Ужица, као што је то чинила др Радмила Смиљанић и удружења добровољних давалаца из нашег округа.
Заиста не видимо ниједан разлог да се доносе одлуке којима се прикупљање крви централизује и у пракси ћемо имати ситуације да се ко зна колико сати или дана чека да крв за неког нашег суграђанина стигне из Београда за хитну операцију или да упркос великом броју давалаца из Ужица, за наше суграђане нема довољно крви јер је тако одлучио неко из Београда.
Позивамо све суграђане и удружења која се баве организовањем хуманих акција прикупљања крви да обуставе своје акције као вид подршке како докторки Смиљанић тако и заштити свих оних којима ће крв бити потребна на територији града Ужица у наредном периоду.

Унија студената Ужица

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.