početak GRADSKAINFO СНС предлаже неполитички тим

СНС предлаже неполитички тим

od nedelja
1,1K pregleda

Petar Todosijevic DOBRO

СНС конференција за штампу: Бићемо на време информисани

На конференцији за новинаре Градског одбора СНС, на којој није говорио градоначелник Тихомир Петковић, како је најављено, већ потпредседник ГО СНС Вук Мијаиловић, Петар Тодосијевић, председник Савета за правна питања и Марина Вукашиновић, председница Савета за заштиту животне средине, било је речи о изгубљених 15,2 милиона евра за изградњу постројења за прераду отпадних вода и о интегрисаном универзитету.
Вук Мијаиловић је говорио о покренутим пројектима за време власти СНС и коалиције, као, на пример, реконструкцији Фабрике за прераду воде на Церовића брду и аеродрома Поникве, завршетку радова на вртићу на Пори, реконструкцији Спомен дома Кадињача, одмаралишту „Голија“ и Јокановића кући, као и посети делегацији Кине за улагања у Ужице. На питање да ли су се Кинези већ определили за неко улагање, потпредседник ужичког СНС-а рекао је да има интересовања, али да ћемо на време бити информисани.
Петар Тодосијевић говорио је о будућем интегрисаном универзитету.
– СНС је препознала потребу за интегрисаним универзитетом и зато наставља значајне активности у том правцу и ми смо га уврстили у приоритет. Градоначелник Тихомир Петковић је био код министра у Министарству просвете и речено му је да је у Србији у току анализа високог српског школства и да ће након те анализе бити донета одлука о формирању универзитета у Ужицу. Желим да кажем да су нетачне информације које се провлаче, а то је да се одустало од универзитета и да ће средства која су намењена за његово отварање бити упућена у Крушевац. То је нетачно и ми све активности усмеравамо ка томе. Те анализе које спроводи Министарство просвете биће завршене до краја 2015. године и ми ћемо вас тада информисати о одлуци – рекао је Тодосијевић.

Marina Vukasinovic DOBRA

Марина Вукашиновић је говорила о пропалој инвестицији од 15,2 милиона евра и рекла је да су највећи пропусти били у току 2011. и 2012. године.
– Када је СНС дошао на власт са тим пројектом се већ каснило 4 месеца, јер је претходна власт имала неозбиљан приступ у решавању. План генералне регулације је донет 2013. године, а да је од јавног интереса проглашено је 2014. године. Такође је био занемарен став јавности, како би се предвидели и решили евентуални проблеми. Српска напредна странка ће инсистирати да се формира стручни и неполитички тим, који ће утврдити све околности због чега смо изгубили инвестицију од 15,2 милиона евра. На сву срећу, није све изгубљено. Потпредседница Владе Србије Зоране Михајловић нам је упутила допис да имамо нову шансу, с тим што морамо да обезбедимо постојећу локацију или да нађемо нову локацију – рекла је Марина Вукашиновић и додала да је предлог градоначелника Тихомира Петковића да се направи регионално постројење за пречишћавање отпадних вода, у које би, поред Ужица, били укључени Ариље и Пожега.
О том пројекту СНС ће нас на време информисати.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.