početak GRADSKAINFO ТРАМПИЗАМ

ТРАМПИЗАМ

od nedelja
675 pregleda

biljanaИ сад, да ли је згодан? Не, риђ је, испеглан и склон старењу. Човечанство је претежно тамнопуто и црнокосо.
Забаван? Још мање! Мада он сигурно мисли другачије.
Да ли је шоумен? Да, јер данас све има своју цену, од младалачког изгледа до блиставог осмеха.
Скандал-мајстор? Да, тако се освајају слободе сваке врсте.
Колико дуго је у политици? Око годину дана. Многи му замерају потпуни политички дилентатизам.
Председник Америке? Да.
Како је то могуће? Политика је увек на граници могућег, па зар нам то није јасно?
Хајде сад озбиљно, драги моји! Трамп је у предизборној кампањи био жестоки непријатељ Обаминог програма здравствене заштите за све, рекао је да неће мигранте, рекао је за жене да су аљкавуше, његова парола била је “очистимо мочвару”, што је било лако и памтљиво и означавало је вечиту декларативну борбу против корупције, рекао је и да не верује у мултикултурализам и интеграције. Његове неумесне шале биле су главна посластица за друштвене мреже. Кажу да је победио захваљујући сиромашним и запостављеним белцима, који данас морају да потроше двоструко више времена да би зарадили исту плату као пре четрдесет година. Дакле, Америка више није обећана земља? Зависи од тога ко упире поглед у њу, Србин или Амер. Све вам у животу зависи од аспекта посматрања, драги моји.
Гласови за Трампа су гласови против Хилари “Fucking establishment” је појео сам себе, а за то време Трамп се одрекао председничке плате, шта ћему? Крајње популистички, али делује, зар не? Ко му је први честитао? Путин. С а ким се прво чуо? Са њим. Значи ли то да је он подобнији од хладне и прорачунате Хилари? Видећемо, на то би Хенри Кисиндзер имао објашњење. Очито, овога пута бирачи нису веровали њеним налицканим и хладним фразама, или бар нису то чинили у довољној мери, а нису јој веровали ни у погледу чувања, па макар и сопственог мужа, није им се свиђала жена компромиса, жена која је била превише дуго у систему. Тако је управљачка класа у САД размишљала, да, ако већ не може ова хладна и прорачуната жена, онда је Трамп ”мање зло” од социјалдемократе Сандерса. Многи Трампа пореде и са Реганом, (изузимајући Реганово претходно ангажовање као гувернера Калифорније), који је такође за Белу кућу био аутсајдер, али се прочуо као неко ко је цео свет ослободио од комунизма. Хајде да замислимо да Трампов живот не личи на дневник хедонисте, да није колекционар слика, олдтајмера и девојака, да не поседује ону лакоћу манира, коју пружа само новац и да Меланија ту игра неку улогу значајнију од статисткиње. Али, то за нас већ није битно. Принцип корисности нас занима. Наш напредак не треба да се састоји од борбе против богатства, ни тога што ћемо славити гневне грађане, ни од тога што ћемо свима пружити руку и чути само оно што желимо да чујемо. Наш напредак зависи од нас.
Још нешто, да не заборавим да вам честитам Дан Републике и да вам пожелим да се омрсите, наравно, не уз америчке кокице! Поштујмо домаће, печат ”српски квалитет”!
Довољно од мене, заувек Ваша Биљана!

Биљана Грујичић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.