početak AKTUELNO sportski dan

sportski dan

od nedelja
981 pregleda

DSC_0735

Поводом прославе јубилеја

СПОРТСКИ  ДАН  ПРВЕ  ОСНОВНЕ  ШКОЛЕ

С обзиром да је школа претходних година остварила запажене резултате на пољу спорта одлучили смо да се јубиларна прослава, поред осталог, обележи и једном спортском манифестацијом –

У оквиру обележавања 130 година од оснивања (21. децембра 2014. године) у Хали спортова у Ужицу отпочела је манифестација под називом Спортски дан Прве основне школе.  С обзиром да је школа претходних година остварила запажене резултате на пољу спорта одлучили смо да се јубиларна прослава, поред осталог, обележи и једном спортском манифестацијом. Искористили смо прилику да се том приликом захвалимо нашим колегама – бившим наставницима физичког вапитања који су дали немерљив допринос развоју физичке културе и спортa, како у школи тако и у граду. Захвалнице су примили наставници Љубиша Симић, Марко Мутавџић, Владан Чумић и Иван Јовановић. Од стране присутних ученика са трибина су поздрављени и бивши ученици школе, данас успешни спортисти. Посебно велики аплауз добио је Предраг Дамјановић (кик-боксер). У поздравном говору директор школе Никола Бацетић је пренео присутнима поздраве из Шпаније од стране прослављеног спортског тренера Радомирa Антићa са којим смо претходних недеља били у контакту и Оливере Јевтић која је упркос најављеног присуства била спречена да дође.

DSC_0768

Пре него што су екипе отпочеле са такмичењем подсетили смо се на спортске успехе ученика наше школе из протекле деценије који су упркос недостатку адекватне фискултурне сале постигли изузетна остварења. У Првoj основнoj се последњих година велики акценат ставља на масовно бављење спортом и физичким активностима код ученика. Последње две године наша школа је освојила прво место на такмичењу Олимпијских спортских игара ученика Републике Србије града Ужица (ОСИУРС-а). Прошле године смо, поред осталог, имали част да је за најуспешнијег спортисту града међу основцима проглашена ученица наше школе Тамарa Мићевић.

Поред официјелног дела, организовано је и двочасовно дружење са децом кроз спорт. Одигран је мини рукомет (девојчице 5. и 6. разред), затим кошаркашка утакмица (дечаци 7. и 8. разредa). Иако је резултат био у другом плану Прва основна  школа je забележила две победе.  У прилог нам је свакако ишла чињеница да су већину навијача са трибина чинили наши ученици.

Захвалност за учешће у Спортском дану Прве основне школе дугујемо ученицима и наставницима из основних школа Нада Матић, Стари Град и Душан Јерковић. На крају, као посластица дана, одржана је фудбалска утакмица између ученика и наставника Прве основне школе. Током читаве утакмице гледаоци су били на ногама. Иако су симпатије већином биле на страни ученика у до краја неизвесном дуелу наставници су победили  резултатом 5-4.

Нашу манифестацију су увеличали пријатељи из КУД-а Први Партизан. Наступи деце из овог културно-уметничког друштва су били пропраћени великим аплаузом. Спортски дан су својим присуством подржали члан градског већа за омладину Бранко Гавриловић, спортисти и спортски радници из ОК Јединства, ФК Јединства, КК Плеј Оф, ОРК Ужице и многи други.

DSC_0765

Јако сам задовољна организацијом данашњих дешавања и начином на који су ученици и наставници из градских школа подржали спортска надметања. Надам се да ће спортски дан заживети као традиционална манифестација по којој ће наша школа бити препознатљива, изјавила је приликом одјаве програма Емина Јеремић Мићовић, помоћник директора.

Посебну захвалност дугујемо установи Велики парк из  Ужица на уступљеном простору и логистичкој подршци без које не би било могуће реализовати наш Спортски дан.

Никола Мићевић, професор физичког васпитања

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.