početak GRADSKAHRONIKA Šta se dešava sa slučajem „Užice gas“?

Šta se dešava sa slučajem „Užice gas“?

od nedelja
3,3K pregleda
  • Želim da informišem građane Užica i širu javnost, da sam juče, gotovo godinu i po dana od podnošenja krivične prijave, dala izjavu kao podnosilac krivične prijave

Najčešće pitanje koje sam tokom prošle godine dobijala, kako od novinara, tako od sugrađana, bilo je: ,,Šta se dešava sa aferom Užice-gas?“. Moj odgovor je uvek bio isti – da ću o svim sazananjima obavestiti javanost.

Zato želim da informišem građane Užica i širu javnost, da sam juče, gotovo godinu i po dana od podnošenja krivične prijave, dala izjavu kao podnosilac krivične prijave, u svojstvu građanina, Upravi kriminalističke policije, Odeljenju za borbu protiv korupcije u Odseku za borbu protiv korupcije Užice, povodom zahteva Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Krivičnu prijavu sam podnela u novembru 2020. godine protiv bivšeg gradonačelnika i funkcionera Srpske napredne stranke, Tihomira Petkovića i Miće Mićića, vlasnika MPP “Jedinstvo“iz Sevojna, na osnovu osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Prema mojim saznanjima i dokazima kojima raspolažem, prijavljeni su nizom akata, a pre svega osnivanjem javno-privatnog partnerstva „Užice-gas“ u većinskom privatnom vlasništvu, naneli šteta Gradu Užicu, JKP „Gradska Toplana“ i građanima Užica. Smatram da je „Užice-gas“, ne samo oštetio Užičane kroz sam akt njegovog osnivanja i obračuna udela u akconarskom društvu, već je i stvoren mehanizam za trajno pljačkanje građana i zaduživanje JKP „Gradska toplana“ kroz desetostruko skuplje nabavke i ugovore, kako za konverzije kotlarnica, tako i nabavke gasa. U Užicu je, tako, stvoren i jednistven slučaj posrednika, između prodavca gasa i JKP čiji je suosnivač sam Grad.

Napominjem da sam davanje iskaza iskoristila i da skrenem pažnju nadležnih istitucija na bezbednosni rizik koji postoji u gradu, s obzirom na to da neke merno regulacione stanice nemaju upotrebnu dozvolu, o čemu sam i lično više puta obavestila nadležno Ministarstvo.

Ivana Parlić

Predsednica Gradskog odbora Narodne stranke Užice

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.