početak DRUŠTVOINTERVJU Донета „Златиборска декларација“

Донета „Златиборска декларација“

od nedelja
582 pregleda

ИНТЕРВЈУ: МИЛАН СТАМАТОВИЋ
Средином јула на Златибору састали су се лидери опозиционих странака, међу којима је био и домаћин Милан Стаматовић. Том приликом донели су декларацију и стратегију деловања савеза. О томе и другим актуелним темама разговарали смо са председником општине Миланом Стаматовићем.

УН: Недавно је на Златибору био састанак опозиционих лидера који су ушли у Савез за Србију. Шта је конкретно договорено на том састанку и ко је све био?
– Окосницу нашег деловања чиниће предлог програма од 30 тачака, наша “златиборска декларација”. Међу важнијим програмским циљевима је очување територијалног интегритета и суверенитета Србије односно Косова и Метохије у саставу наше државе, као и обезбеђивање услова за одржавање фер и демократских избора кад год они буду расписани. Осим представника Здраве Србије, на скупу су били Драган Ђилас, Вук Јеремић, Зоран Лутовац, Борко Стефановић, Душан Петровић, Милош Јовановић, Бошко Обрадовић, Славиша Ристић и представници синдиката Слога.

УН: Ваши политички противници (СНС) кажу да је то био састанак о трошку општине Чајетина. Да ли је то истина или не?
– Ниједан једини динар није потрошен из буџета општине Чајетина за овај политички скуп! Напредњачки режим се највише плаши удруживања опозиције, па, као безброј пута до сада, без икаквих доказа, напада мене и руководство Општине Чајетина, ширећи бруталне лажи, само да би приказали народу како је Милан Стаматовић највећи криминалац, који присваја државну имовину и краде народне паре, док је велики вођа Александар Вучић поштен и одан својој земљи.

(остатак интервјуа можете прочитати у новом броју Ужичке недеље који је већ на трафикама)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.