početak GRADSKAINFO STAYING ALIVE

STAYING ALIVE

od nedelja
703 pregleda

America the Beautiful

И после доделе Grammy награда

Легендарни Дјук Елингтон једном је рекао да постоје само две врсте музике – добра и она друга! Исто би се могло рећи и за доделе музичких награда – постоје само добре и оне друге. За мене је овогодишњи Grammy пао у ову другу категорију.
Већ одавно се доделама награда на овој страни света не придаје велика пажња. Категорије скоро да немају никаквог смисла, музичарима уопште нису битне, нико не зна ко су чланови Националне академије музичке продукције, а историја говори да 1966. године награду нису добили ни The Beatles, ни The Beach Boys, ни The Mamas and the Papas.
Но, посто сам заљубљеник у музику и ове се године посебно радовала да видим мој омиљени Daft Punk и Tribute to Prince и George Michael, одгледала сам шоу пажљиво и до краја, и нагледала се реклама између.
Адел је имала добру ноћ (иако и неколико лоших минута, певајући своју верзију “Fast Love” у спомен на Џорџ Мајкла, није ни желела да сакрије ни тугу, ни сузе, ни своје омиљене псовке, па је извођење прекинула, прикупила се и започела поново – ко се још сећа да јој се нешто слично догодило и прошле године), И однела најважније награде; трудна Beyonce и њена “Лимунада” нису имале баш добру ноћ, Кејти Пери је демонстрирала са “We The People“, а репери у масовној песми “You Must Go”, алудирали на Трампове политичке потезе. Лејди Гага се добро чула уз Металику, којој микрофони, на жалост нису радили, а Бруно Марс се заједно са “The Time” одлично одужио Принцу. “Blackstar” Дејвида Боувија добио је награду за најбољи алтернативни албум.
“Staying Alive” и Tribute 40. годишњици музике и филма “Грозница суботње вечери” бацили су у сенку невешто комендијање водитеља Џејмса Кордена, који се од самог почетка упињао, напињао и протезао, како бисмо му што боље запазили розе чарапице, шарене ципеле и задригао подбрадак. Против Трампа уједињени!
59. Grammy је очекивано био испреплетен политичким порукама, али и политички набијеним рекламама за аутомобиле, продавнице, технику, па чак и алкохолна пића. Реклама за виски Џони Вокер има слоган “Идемо напред заједно”! Ваљда сви пијани против трезног (не баш и трезвеног) Трампа!

Мила Филиповић

Листа победника

Pesma godine
Adele- “Hello”

Album godine
Adele – 25

Najbolji novi muzicar:
Chance the Rapper

Record of the Year
Adele- “Hello”

Best Pop Vocal Album
Adele- 25

Best Pop Solo
Adele- “Hello”

Best Pop Duo
Twenty One Pilots- “Stressed Out”

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.