početak NAJNOVIJE Stonoteniseri osvojili drugo mesto!

Stonoteniseri osvojili drugo mesto!

od nedelja
550 pregleda

STONOTENISKI KLUB “JEDINSTVO” UŽICE
Muška stonoteniska seniorska ekipa “Jedinstva” iz Užica, osvojila je II mesto u drugoj ligi Srbije grupa jug, za 2016/17 godinu.
Samim tim se i plasirala na kvalifikacije za popunu Prve savezne lige. koje se održavaju 20. i 21. maja u Novom Sadu. Ovaj rezultat je još veći što je ostvaren u ovim teškim vremenima, ne samo za sport nego za društvo uopšte.
Na našu veliku žalost, stonoteniski klub “Jedinstvo” neće učestvovati na kvalifikacijama i pokušati da ostvari najveći uspeh u 50-godišnjoj istoriji kluba, a to je da bude učesnik i takmiči se u I ligi Srbije. Razlog je veoma jednostavan, a to je da Klub nije uspeo da obezbedi neophodna materijalna sredstva za samo učešće na kvalifikacijama.
Nažalost, ponavlja se situacije od pre dve godine, iz sezone 2014/15, kada se takođe klub plasirao, tada kao prvoplasirani na kraju prvenstva, i nije išao na kvalifikacije iz istog razloga.
Pored svog našeg truda koji smo uložili, da Klub u poslednje tri godine, dva puta dobije mogućnost da obezbedi plasman u viši rang, tj. I ligu Srbije, na tom putu sprečila nas je realnost, a realnost je da zbog ne preteranog velikog iznosa, klub, pa i sam grad Užice, neće dobiti još jednog prvoligaša.
I na kraju da se zahavalimo igračima koji su izneli najveći teret u mečevima i to: Pejak Đorđu, Zakić Žarku, Komić Urošu i Stojić Vladimiru. Pored njih važnu ulogu su odigrali i Tripković Darko, Mićović Branko, Đorđević Žarko i Selaković Radiša, ne samo kao igrači već i ljudi sa iskustvom koji su svojim savetima sa klupe doprineli ovakvom uspehu.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.