početak GRADSKA Свечано потписани уговор за свечани наставак дела радова

Свечано потписани уговор за свечани наставак дела радова

od nedelja
682 pregleda

vanja udovičić, mića mićić, grad užice, tihomir petković
На Дан града, у петак у кабинету градоначелника, свечано је потписан уговор о наставку изградње спортске хале. У име града уговор је потписао градоначелник Тихомир Петковић, у има Владе Србије министар спорта, Вања Удовичић и у име извођача радова власник предузећа „Јединство“ из Севојна, Мића Мићић.
После пет година ових дана биће настављени радови на спортској хали у Крчагову.
– Изградња спортске хале у Крчагову је значајна инвестиција за наш град. Уз помоћ Министарства спорта и министра Вање Удовичића, успели смо да ових дана поново покренемо тај “посао”. Процењена вредност спортске хале у Крчагову је око 110 милиона динара. До сада је урађено око 46 милиона динара радова. Било је проблема са извођачем радова. Сада, у овој години, планирали смо да, уз помоћ Министарства спорта, реализујемо радове у вредности од око 25 милиона динара. Прва фаза радова, од две, које смо планирали у овој години, финансирамо из градског буџета од око 8,4 милиона динара, а ових дана креће и друга фаза, заједничким уговором између града Ужица и Министарства спорта са 8 милиона динара, а град Ужице са око 9 милиона динара. Крећу веома значајни радови, јер да смо оставили тај објекат у оваквом стању какав је сада, он би пропао. У првој фази радићемо санацију челичне конструкције, противкорозивне и противпожарне радове. У другој фази идемо на покривање кровне конструкције, на браварске и друге радове који следе уз то, и на уградњу столарије. После завршетка овогодишњих радова, имаћемо сигуран и заштићен објекат, а надамо се, наредне године, да ћемо, опет у сарадњи са Министарством спорта и омладине, јер смо конкурисали за пројекат “Заврши започето”, завршити овај објекат – рекао је Петковић.
Посебно је истакао задовољство што ће и прву и другу фазу изводити ужичке фирме, односно “Јединство” и њена ћерка фирма “Јединство металоградња”, које су на тендеру добиле овај посао.
– Ужице је град спорта, град познатих спортиста, град који воли и цени спортисте, и град који је имао то задовољство да угости ватерполисте који су тренирали на нашем базену пре одласка у Баку и остварили велики успех – нагласио је Петковић.
Мића Мићић, власник фирми које изводе радове, захвалио се на указаном поверењу.
– Ми ћемо овај посао завршити за 60 дана. “Јединство” има доста искуства, јер је градило више хала у Косјерићу, Краљеву и другим градовима, као и Арену у Београду – рекао је Мићић.

vanja udovičić, mića mićić, tihiomir petković

Министар спорта и омладине Вања Удовичић је рекао да му је драго и част што је на Дан града, који слави 686 година постојања, потписао овакав уговор.
– Улагање у младе, у нашу децу, у спорт, јесте најквалитетније улагање. Нашим пројектом, који смо отворили у Министарству спорта и омладине “Заврши започето”, обухваћена је и ова хала. Управо желимо да елиминишемо све оне ружне грађевине које видите широм Србије, да елиминишемо оно гробље спортске инфраструктуре и да грађанима Србије доделимо оно што заслужују. Ова спортска хала је један у низу таквих пројеката и ове године завршавамо уговорену обавезу, за коју се надам да неће бити мртво слово на папиру. Искрено се надам да ћемо идуће године моћи да завршимо ову дворану, јер она дуго година стоји недовршена и јако дуго је ругло једног града и Републике Србије – рекао је министар.
Министар Удовичић је рекао да је циљ министарства и државе да се заврше објекти који су давно почели да се граде.
– Желимо да завршавамо пројекте који се налазе баш у таквом стању широм Србије. У овом тренутку имамо преко 260 објеката у Србији. Неки су у проценту завршености од 5 до 95 процената. Стварно је срамота да смо отварали 265 градилишта, да би смо рекли да нешто отварамо, а да се ништа не завршава. Преузимам обавезу да извршимо обећање, јер смо ми одговорни према грађанима. Све оно што смо рекли то смо и завршили. Ја сам сигуран да ће се радови завршити у року 60 радних дана, како је рекао директор, јер је то компанија са искуством, а наредне године заједничким снагама у потпуности завршити халу – рекао је министар Удовичић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.