početak KULTURAMUZIKA The Highlanders ponovo na Nišvil festivalu

The Highlanders ponovo na Nišvil festivalu

od Užička Nedelja
551 pregleda

highlanders užice

Užički psihodelični teški bluz i rok bend The Highlanders, po drugi put je nastupio na Internacionalnom džez festivalu „Nišville“, u petak, 12.avgusta 2016. godine. Ovaj bend, koji je na ovom prestižnom festivalu nastupio 2014. godine, ponovo je dobio poziv od organizatora, ovaj put da nastupi na novoj bini festivala, Drum Challenge and Blues Stage, koja se takođe nalazi na Niškoj tvrđavi.
„Čast nam je na ponovo nastupimo na „Nišvilu“, koji je londonski časopis „Gardijan“, uvrstio među 10 najznačajnijih džez festivala u Evropi, a očigledno je da su organizatori bili zadovoljni našim nastupom, pa su nas ponovo pozvali. Pretpostavljam da je to zbog toga što imamo da ponudimo nešto originalno, što na ovim prostorima ne može često da se čuje, a to je naš muzički pravac, koji zaista energično i verno izvodimo“, kaže Miloš Shommy boy Milojević, frontmen benda.

Highlanders (23)
„Nastup na Nišvilu je nastavak naše male letnje turneje, koju smo započeli u Čačku 29.jula, a zatim nastavili u Istri (CRO) gde smo nastupili u Umagu i na „B&D Blues Festivalu“ u Mošćenicama kod Opatije. Tamo smo zaista odlično prihvaćeni i dobili smo nekoliko poziva i za narednu godinu. Na Nišvilu smo opet dobili udarni termin od 22h do 23h, ali, kako je publika tražila još, uz dozvolu Stage Mannager-a, svirali smo još pola sata. Repertoar je bio naš standardni, od blues standarda, poput Who Do You Love, preko Cactus-a, Canned Heat-a, Keef Hartley-a, Ten Years After, CSNY do Grateful Dead-a. Opet je došlo nekoliko naših fanova sa juga Srbije, kojima je ovo bila prilika da nas čuju uživo i ,nadam se, da smo ispunili smo njihova očekivanja. Što se tiče organizacije i produkcije samog festivala, sve je bilo na visokom nivou. Pored osam bina na tvrđavi, bile su još tri u gradu. Ukupno 11 bina i svaka zaslužuje pohvalu što se tiče produkcije i, naravno, samih učesnika festivala.

Highlanders (40)

Posle Nišvila, održali smo u subotu koncert u Ćupriji, a slede i koncerti na festivalu u Pančevu i u Kragujevcu, tako da ćemo negde, sredinom septembra i završiti ovu turneju. U subotu 20.08. u 20h na gradskom trgu u Užicu, imaće priliku da nas čuju i naši sugrađani, a dobili smo poziv i od našeg starijeg kolege, Đorđa Vasića, koji će održati koncert u GKC-u 26. avgusta, da nastupimo kao gosti“, kaže Milojević.
The Highlanders ove godine obeležava 18 godina postojanja i u novembru će napraviti rođendanski koncert u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

Highlanders (3)

Highlanders (9)

Highlanders (18)

Highlanders (29)

Highlanders (44)

Highlanders (45)

THE HIGHLANDERS UŽICE

The Highlanders čine: Miloš Shommy boy Milojević – gitara, slajd gitara, udaraljke, usna harmonika i vokal, Dragoljub Matt Zumberović – bubnjevi, Mirko Mr.Cream Kremić – gitara, vokal i Ignjat Iggy Milićević – klavijature, bas klavijature i vokal.

foto Marina Pešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.