početak NAJNOVIJE У петак у продаји нови број Ужичке недеље, на свим бољим продајним местима

У петак у продаји нови број Ужичке недеље, на свим бољим продајним местима

od nedelja
749 pregleda

Naslovna 938 ZA SAJT

УЗ НАСЛОВНУ СТРАНУ

ВОДА НИЈЕ ЗА РЕКРЕАЦИЈУ

Кад бих живео хиљаду година…

Искрено, нисам се окупао на Плажи још од студентских дана, од тамо неке ’83. И онда је Ђетиња била, што се каже, хладна као змија, а, како је у време експанзије Ужица, скоро дуплиран број становника, поготову Турице и Теразија, а канализација у Турици ни тих година није радила како треба, било је и потпуно логично да река буде дебело загађена.
Наравно, тада се контрола воде, ако је и рађена, није јавно презентирала, а, људи као људи, када нису упозорени на опасност, онда се много и не секирају… Е, ових дана су чак и турили таблу да „вода није за рекреацију“, па се одједном пробудио еколог у многим „забринутим грађанима“. Шта да се ради, богата смо и просперитетна земља, Вучић се брине о свима нама, па немамо пречих брига, и, хајде, лето је време за летње теме, да будемо лажна савест Ужица и бринемо се за воду и ваздух…. Наравно, одавно је познато како се проблем загађених река решава, није у питању свемирска технологија, али, потребно је да имамо власт која уме да уштеди, која уме да планира и која заиста има намеру да нешто и уради. А да би имали такву власт, треба да имамо и такве бираче. Како ми то немамо, и даље ћемо слушати стару причу, нарицање у јавности, заклињање у републичку власт и „њихове“ паре, дакле, стандардне бајке за велику децу. Наравно, биће једног дана Ђетиња чиста река, само што ће, већина нас, што прекостане у овом граду, већ бити пресељена на Доварје и Сарић, па нас тај проблем неће много ни тангирати…
Уосталом, чему журба? Ево, Тихомир обзнанио грађансттву, иако је тек трећи пут градоначелник у последњих 10 година, да ће у наредних 100 дана обићи 100 привредника! Оно јесте, старо је правило, првих сто дана решаваш, а не упознајеш се са проблемима, али, да сад не цепам длаку на двоје…. Ех, шта би тек урадили, колико би тек привредника обишли, да се може поживети, као у песми Партибрејкерса, 1000 година… Или барем 100 на власти….

Тони Станковић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.