početak GRADSKA У Севојну хоће да прошире Општинско веће

У Севојну хоће да прошире Општинско веће

od nedelja
563 pregleda

НАПРЕДНО ПРОСВЕТЉЕЊЕ
Поводом завршене пете седнице скупштине ГО Севојна, одборничка група “Уједињени побеђујемо за Севојно – За Србију” обавестила је јавност да је “владајућа већина, тj. коалиција окупљена око СНС-а изгласала предлог нацрта новог статута градске општине, којим се предлаже, да и поред тако срамног буџета ГО Севојна, који је већ преко 60 посто оптерећен платама, доприносима запослених и осталим текућим трошковима, да га још додатно оптерете са проширивањем броја чланова Већа са 5 на 7 и одборника Скупштине са 15 на 19, и све то само због задовољавања страначких “кадрова”, а којим би се створило само ново оптерећење буџета”.

– Наша одборничка група доноси закључак да таква одлука није у интересу Севојна и да сигурно неће допринети бољем раду градске општине, већ ће само још додатно оптеретити и онако миноран буџет, који је иначе мањи чак и у односу на буџет када је Севојно било месна заједница. Поново апелујемо на руководство ГО Севојна да формира радну групу која би направила план преузимања нових надлежности од града, које су биле обећане приликом оснивања ГО 2014. године, и са којима би добили повећање буџета, а да одустану од таквих идеја, које имају само за циљ да се запосле неки нови партијски “кадрови” на рачун грађана Севојна – наведено је у саопштењу одборничке групе ‘“Уједињени побеђујемо За Севојно, За Србију.“

Ова група је најавила да ће у наредном периоду детаљно разматрати питање статуса са грађанима, да ли је у интересу Севојничана да Севојно поново има статус месне заједнице?
– Оваква градска општина служи само појединцима, који примају плате док највећу штету трпе грађани. Директна последица непреузимања нових надлежности је да је Севојно за последње 4 године оштећено за преко 40.000.000 динара кроз пребацивање суфицита буџета од 6.000.000 из године у годину почев од 2014. године – закључила је опозиција у Севојну.

З. Г.

П.С. Као и обично, Ужичка недеља је својевремено једина отворено била против оснивања општине Севојно. Познајући нарав нашег народа и намере и циљеве локалних назови политичара, знали смо да ће, оно мало пара што се издвајало за уређење Севојна, отићи на плате и бенефиције политичке врхушке, њихових породица и партијских пријатељa. Наравно, као и увек, били смо у праву, али, џаба је овде причати, када сви потајно гледају личну корист, а јавно се, очију ми, куну у поштење. (прим.ур.)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.