početak GRADSKAHRONIKACRNA HRONIKA Ухапшен директор Развојне агенције Пожега

Ухапшен директор Развојне агенције Пожега

od nedelja
852 pregleda

15.11.2019. МУП Београд
Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су С.Д.(1961) одговорно лице ЈП „Развојна агенција Пожега“, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Како се сумња, С.Д. је од 2014. до 2019. године, искоришћавањем свог службеног положаја, на основу Уговора о дугорочном стамбеном кредиту, доделио себи новчана средства у износу од 5.324.054 динара, која је враћао новчаним стимулацијама које је сам себи давао.

Такође, осумњичени С.Д. је са рачуна ЈП „Развојна агенција Пожега“ давао позајмице физичким лицима, предузетницима и удружењима у износу од 1.078.000 динара, које нису наплаћене. Он је, како се сумња омогућавао и коришћење телефонских картица физичким лицима, која нису запослена у „Развојној агенцији Пожега“, за чије рачуне је са рачуна ове агенције исплаћено укупно 458.332 динара.

На овај начин, С.Д. је, како се сумња, оштетио ЈП „Развојна агенција Пожега“ за износ од 6.860.386 динара.

Против двадесетдеветогодишње службенице „Развојне агенције Пожега“ биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршила кривично дело спречавање и ометање доказивања. Осумњичена је сачинила више лажних докумената у намери да спречи или омете доказивање кривичних дела која се стављају на терет С.Д.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.