početak GRADSKAINFO Ухапшени због дроге

Ухапшени због дроге

od nedelja
622 pregleda

znacka-policije-velika

Припадници Министарства унутрашњих послова су, у три заплене, на подручју Ужица, Пожеге и Ариља, пронашли и одузели око 55 грама праха налик на хероин, осам грама биљне материје за коју се сумња да је марихуана и 43 таблете лекова са листе опојних дрога.
Припадници полиције су у канти за смеће на бензинској пумпи у Пожеги, пронашли 23 кесице са 55 грама браон праха налик на хероин, за које се сумња да их је С. Ш. (23) из Шапца оставио ради даље продаје.
Он је ухапшен, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а по одобрењу вишег јавног тужиоца у Ужицу одређена му је мера задржавања до 48 сати.
Такође, код тридесетосмогодишњег мушкарца из Ариља полиција је пронашла 20 таблета „лоразепама“ и 23 таблете „бенседина“ и два ручно писана рецепта, које је оверио власник стоматолошке ординације у Ариљу, иако није имао овлашћење да осумњиченом изда рецепт, нити је имао све потребне дозволе за рад.
Републички здравствени инспектор је донео решење о забрани рада и обављања одређених послова здравствене делатности стоматолошкој ординацији. Полиција је саслушала власника, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело омогућавање уживања опојних дрога, док је мушкарац из Ариља саслушан због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога и против њих ће бити поднете кривичне пријаве.
О догађајима су обавештени тужиоци Вишег и Основног јавног тужилаштва у Ужицу и Основног јавног тужилаштва у Пожеги.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.