početak GRADSKAINFO Uskoro zgrada za izbeglice u Sevojnu

Uskoro zgrada za izbeglice u Sevojnu

od nedelja
586 pregleda
Branko Gavrilović

Branko Gavrilović

Danas je u Opštini održana konferencija povodom najave izgradnje stambene jedinice u Sevojnu za izbeglice.

“Zadovoljstvo mi je što današnjom konferencijom mogu da predvidim početak realizacije projekta koji smo dugo najavljivali, a to je početak izgradnje stambene zgrade u Sevojnu sa 20 stanova zaizbegla lica. Grad Užice je u martu mesecu potpisao memorandum o saradnji sa Komeserijatom za izbeglice, vezan upravo za realizaciju regionalnog stambenog programa. U decembru smo potpisali i zvanični ugovor sa njima, tako da počev od javnog poziva koji će biti objavljen u ponedeljak, 29. decembra kreće i zvanična realizacija projekta”, rekao je Branko Gavrilović, član Veća zadužen za omladinu, brigu o porodici, zdravstvo i projekte finansirane od međunarodnih organizacija.

Sa konferencije

Sa konferencije

Projekat se realizuje u saradnji sa “Komeserijatom za izbeglice” i sa “Jedinicom za upravljanje projektima”, a glavni finansijeri su “Evropska banka za razvoj” i međunarodni donatori. Projekat je inače regionalnog karaktera.

“Mi smo prethodnih godinu dana imali niz aktivnosti koji su išli pred samo potpisivanje projekta. Tako smo u 2013. godini formirali “Savet za migracije”, napravili smo zvaničnu evidenciju svih izbeglih lica koja se nalaze na teritoriji grada Užica. To su bili neki početni koraci, usledilo je potpisivanje memoranduma i na kraju ugovora”, istakao je Gavrliović.

Početak izgradnje stambenog objekta planiran je za početak leta sledeće godine, dok bi prvo useljenje moglo da bude već krajem godine. Jedina obaveza grada Užica je da komunalno opremi zgradu, dok je sve ostalo na donatorima.

Javni poziv će biti istaknut na oglasnoj tabli grada, oglasnoj tabli mesne zajednice Lipa, kao i na sajtu grada i komeserijata.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

CHICHI 25. децембар 2014. - 19:51

Branko Gavrilović, član Veća zadužen za omladinu, brigu o porodici, zdravstvo i projekte finansirane od međunarodnih organizacija!
Pitanje:sta rade ostali u vecu?Da nije mnogo obaveza za mladog politicara?Uzicko zdravstvo,je vise od” tuge”

2

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.