početak AKTUELNO Ужицем се неће управљати из Нове Вароши

Ужицем се неће управљати из Нове Вароши

od nedelja
722 pregleda

Toni Stanković

Ужички СНС је група аматера опасних намера, којима се управља из Нове Вароши. Тихомир Петковић је само извршилац њихових незајажљивих амбиција. Ужичани се одавно у свом граду осећају као под окупацијом.
У Ужицу, нажалост, већ годинама не постоји опозиција. Све су то лажни опозиционари, државни службеници, који, шта год причали, увек воде рачуна да не угрозе своју државну плату. Па, погледајте само дојучерашње одборнике ЛДП-а, чим им је била угрожена државна служба, сви су исте секунде напустили ЛДП и прешли у Љајићеву странку. Таквима да се верује? Шта рећи о екипи која је до јуче била Г17, у коалицији са Демократама, па кад им је Вучић избацио Динкића, преко ноћи су постали некакав покрет за Ужице, почели, као, да критикују Тихомира Петковића, да би “изненада” пали у његов чврст предизборни загрљај. Да ли треба напоменути да су и њих запослили у разна јавна предузећа? И сви остали који су у коалицији са СНС-ом, који у јавности глуме Ужичане, а држе се нововарошке екипе, раде то само из једног разлога – да задрже државне плате, себи и своје родбине. Све њихове промашаје, сва запошљавања њихових безвезних кадровика, сва измишљена радна места на која су запослили децу, мужеве, све то плаћамо ми, Ужичани.
Ја сам мали привредник 25 година. 25 година гледам како нас пљачкају и малтретирају, како нам сваки дан повећавају намете. Сетите се само да смо до пре коју годину плаћали изношење смећа по папреним ценама, а онда су, од нашег новца, направили депонију, па почели да наплаћују и одвожење и лагеровање отпада, чиме су дуплирали намет. Нас мале приватнике нема ко да представља, јер се политиком искључиво баве државни службеници и по који крупан приватник, који је у талу са њима.
Зато сам и основао Ужице за промене. Да се чује глас нас малих привредника, који радимо нон-стоп и једва састављамо крај са крајем. Добро знам колико је мојих пријатеља, такође малих приватника, последњих година тражило репрограм пореза, па ни то нису успели да плате, да би на крају одјавили радње и сада живе од данас до сутра. За то време лажни левичари, Дрндар и њему слични, примају по 100.000 динара месечно  и све то од пореског новца нас сиротиње.  Покренуо сам УЖИЦЕ ЗА ПРОМЕНЕ, да би се чуо глас отпуштених радника и гомиле мојих незапослених пријатеља, које елита погрдно назива губитницима транзиције, а који, као надничари, беру малине да би некако преживели, док лажни левичари у скупштини, само за вођење пар седница месечно, узимају 50.000 динара. И то им је мало, него им ми плаћамо и мобилне телефоне.
Покренуо сам Ужице за промене, да се Ужицем не управља из Београда и Нове Вароши, да о Ужицу одлучују Ужичани. Никада нисам имао потребе да истичем да сам одрастао на Тргу, да сам детињство провео на Рајским, у Парку, на Слануши, на Ракијској пијаци. Нисам имао потребе да објашњавам ко су ми родитељи, јер их ви познајете. Нисам истицао да сам Ужичанин, јер би то било као да рибе морају објашњавати зашто живе у води. Ужичани знају ко је Ужичанин и без икаквог објашњавања.
Ужичка недеља је већ годинама једина институција која се не плаши да јавно каже шта нам раде и како нас пљачкају. То, нажалост, нико други није радио, поготову не лажна опозиција, која је стратешки партнер власти.
Окупљање групе грађана УЖИЦЕ ЗА ПРОМЕНЕ је само почетак борбе Ужичана за праведно Ужице. Ослободимо Ужице из канџи политичке елите, коју једино занима да напуни сопствене џепове. У Ужицу има много пристојног и паметног света, који се склонио, згрожен свим овим што гледамо последње деценије. Колеге приватници, једино УЖИЦЕ ЗА ПРОМЕНЕ у градској скупштини може да контролише власт, да смањи локалне таксе и порезе. Једино то нас занима, сви други само гледају како да нас што више опљачкају, да би имали више за себе, јер политичари живе од пореза који ми једва плаћамо. Тихомир Петковић је потписао да ми, порески обвезници, за скоро 200 људи у градској управи и установама, сваки месец плаћамо рачуне за мобилне телефоне, а да нас нико за то није питао. Такву бахатост може зауставити само УЖИЦЕ ЗА ПРОМЕНЕ.
Нема више времена за склањање. Прође нам живот у склањању. Придружите се нашој борби. Заокружите број 7 – УЖИЦЕ ЗА ПРОМЕНЕ у недељу, а од понедељка се придужите нашој групи грађана.
Ужичани за боље и праведније Ужице.
Сада.

Тони Станковић, оснивач групе грађана Ужице за промене

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

stranacki ateista 21. април 2016. - 17:32

Generacija maturanata 1967 ,koja je ostala u gradu, zna za koga ce glasati!Nisu svi penzioneri “naseli” partokratiji! Nadajmo se da ce glasacki listici donositi pobedu a ne brojaci glasackih listica!
Srecno i Hvala Gospodine Stankovicu,ne zaboravite sta ste obecali

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.