početak GRADSKA Снажан патриотски осећај

Снажан патриотски осећај

od nedelja
655 pregleda

Пешадија и артиљерија Војске Србије на тргу
На Градском тргу поводом Дана државности Друга бригада копнене војске Србије у тактичко-техничкој вежби представила је Ужичанима део своје опреме. Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао да је ова изложба припремљена како би се Дан државности подигао на знатно већи ниво него претходних година.
– Млади треба да схвате значај празника, државе и војске као институције. Желимо у времену који живимо да буде мир и желимо да се ова опрема никада не користи, али и да будемо снажна држава, јер ако имамо снажну војску и ако имамо снажан патриотски осећај, наравно никада упућен против других народа и нација, са циљем да ми сами себе више поштујемо – рекао је Петковић.
Пуковник Жељко Кузмановић, комадант Друге бригаде копнене војске Војске Србије, објаснио је да су на тргу изложени делови опреме артиљеријских средстава, пешадијске јединице, специјалне јединице војне полиције и извиђачке јединице, изложен је део оптичко-електронских средстава, телекомуникација и информатике.
– Овде смо са жељом и намером да грађанима Ужица и околине увеличамо празник Сретење, државни празник, и да у склопу тог празника прикажемо део средстава и опреме којима располажу јединице Војске Србије – рекао је пуковник Кузмановић.
За вечерас је најављена и Свечана седница у Свечаној сали Скупштине града.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.