početak GRADSKAINFO UŽIČKA POLICIJA U AKCIJI

UŽIČKA POLICIJA U AKCIJI

od nedelja
516 pregleda

Шверц цигарета и дувана

Настављајући рад на сузбијању нелегалног промета дувана и дуванских производа, припадници Министарства унутрашњих послова, Безбедносно информативне агенције и Тржишне инспекције, у последњих 15 дана, на подручју Ужица, Пожеге и Бајине Баште, одузели су 1.227 паклица цигарета, без акцизне маркице и око 24 килограма резаног дувана непознатог порекла и квалитета.

Патрола полиције у Пожеги зауставила је „рено клио“ пожешких регистарских ознака, којим је управљала особа из Пожеге, у коме је пронађено 850 паклица цигарета разних марки, без акцизне маркице. Тржишна инспекција је одузела цигарете, а против осумњиченог је поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена трговина.

Приликом контроле саобраћаја, припадници полиције су у Ужицу зауставили „волксваген поло“ ужичких регистарских ознака. Приликом прегледа возила, између предњег и задњег седишта, пронађена је путна торба у којој се налазило 320 паклица цигарета без акцизне маркице.

Полиција је такође приликом контроле пословања једне трговинске радње у Пожеги, поред улазних врата пронашла црну кесу у којој се налазило 57 паклица цигарета разних марки, без акцизне маркице. Тржишна инспекција је одузела цигарете, а против осумњичених полицијски службеници су поднели кривичне пријаве због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен промет акцизних производа.

Припадници полиције су на основу наредбе судије за претходни поступак, претресли стан и друге просторија једне особе из Ужица и једне из Бајине Баште и пронашли и уз потврду одузели око 21 килограм резаног дувана непознатог порекла и квалитета.

На зеленој пијаци у Пожеги, припадници полиције су од три особе које су продавале резани дуван одузели три килограма.

Против осумњичених полиција је поднела кривичне пријаве, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољено складиштење робе и недозвољен промет акцизних производа.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.