početak AKTUELNO UŽIČKO GRADSKO VEĆE

UŽIČKO GRADSKO VEĆE

od nedelja
656 pregleda

GRADSKO VECE

SEDNICA GRADSKOG VEĆA

dr Ljubodrag Tanović direktor Centra za razvoj integrisanog univerziteta

– Klizanje na trgu gradska vlast naplaćuje od sada samo 100 dinara –

Užice: Na današnjoj sednici članovi Gradskog veća prihvatili su godišnje programe rada užičkih ustanova. Saglasnost je data na programe Narodnog pozorišta, Narodne biblioteke, Istorijskog arhiva, Gradske galerije i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Utvrđen je predlog odluke Lokalnog akcionog plana za mlade i prihvaćen Lokalni akcioni plan zapošljavanja, kao i Program zaštite i unapređenja životne sredine za 2015. godinu.

Posle prestanka mandata dosadašnjem vd direktoru Gradskog kulturnog centra, Veće je prodložilo Nikolu Zlatića, dipl. ekonomistu, za vd direktora ove ustanove, a dr Ljubodraga Tanovića, redovnog profesora Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za vršioca dužnosti direktora Centra za razvoj Integrisanog univerziteta u Užicu.

U skladu sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji, pripremljen je predlog Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i predložene izmene i dopune Odluke o merilima za određivanje visine naknade, uslovi pod kojima se može ostvariti pravo na umanjenje naknade, uslovi i način plaćanja naknade u postupku legalizacije objekta.

Na ovoj, 21. sednici Gradskog veća odlučeno je da se cena za korišćenje klizališta do kraja sezone umanji za 50 dinara tako da će se sada za klizanje na Trgu ulaznica plaćati 100 dinara. Umanjene su i cene preduzeća Veliki park koje se naplaćaju sportskim klubovima za korišćenje i za organizaciju školskih takmičenja u dvorani, fudbalskim terenima i Gradskom bazenu.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.