početak EKONOMIJA Ваљаоница бакра седми нето извозник

Ваљаоница бакра седми нето извозник

od nedelja
659 pregleda

ambasador-skot-posetio-valjaonicu-bakra

Амерички амбасадор Кајл Скот посетио ВБС
Амерички амбасадор Кајл Скот посетио је Ваљаоницу бакра Севојно, где је са челним људима компаније ВБС, директором Милијом Божовићем, председником НО Деском Никитовићем и извршним директором „Ист поинт Холдинга“ Небојшом Ћирићем, обишао фабрику и разговарао о раду овог предузећа.
Амбасадор је изразио велико задовољство што је у Ваљаоници бакра Севојно и што се амерички предузетник српског порекла вратио у Србију, уложио свој новац, запослио хиљаду радника и производи за извоз.

ambasador-skot-posetio-vbs

Деско Никитовић, председник Надзорног одбора ВБС, захвалио се у име „Ист поинта“ на посети компанији Ваљаоница бакра, која послује у саставу „Ист поинта“.
– Ова компанија је прошла кроз тежак период у последњих десет година и у последње две године успели смо да променимо климу и атмосферу, као и финансијску ситуацију. Прошле године смо по први пут у последњих десет година забележили оперативни профит и надам се да ће бити још бољи идуће године – рекао је Никитовић и додао да ВБС нема проблем са ликвидношћу, да се плате тачно у дан исплаћују, као и све остале обавезе.
– Ова фирма би могла да ради боље и да има бољу ликвидност. ВБС производи 40 посто своје производње за наменску индустрију и наменска производња потпуно зависи од рада ове фабрике. Када би била боља ликвидност, била би већа добит и за државу, нарочито за наменску индустрију. Наравно, постоје многа питања у склопу холдинга која још нису решена и која нису позитивна, али ВБС, као компанија, послује још боље и идуће године биће боље – рекао је Никитовић.

drvo-bakar-uzice-ambasador-usa

Он је додао да би желео да буде више америчких инвестиција у Србији и позвао друге америчке инвеститоре да дођу у ове крајеве, које представља тржиште које има будућност.
– Ваљаоница бакра је сада седми нето извозник из Србије и идуће године имаће још већу производњу и још већи извоз. Покушавамо да тај извоз повећамо у САД и надам се ће бити успешнији идуће године – рекао је Никитовић.
Након обиласка погона фабрике, амбасадор и челни људи Ваљаонице бакра сликали су се поред дрвета пријатељства САД и Србије, које је прошле године у кругу фабрике засадио претходни амбасадор Мајкл Кирби.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.