početak NAJNOVIJE Већник Зоран Аџић принуђен да поднесе оставку

Већник Зоран Аџић принуђен да поднесе оставку

od nedelja
1,2K pregleda

НОВА СРБИЈА У УЖИЦУ ПОДРЖАВА И ЈЕРЕМИЋА И ВУЧИЋА?!
Зоран Аџић (Нова Србија), члан Градског већа за буџет и финансије, у четвртак, 23. марта, поднео је неопозиву оставку на ту функцију, непосредно пре седнице Скупштине града. О оставци се није полемисало, само је прихваћена, а након тога Аџић је напустио седницу. Разлог оставке није образложио.
Зоран Аџић, који је од 4. децембра прошле године на функцији председника Извршног одбора Нове Србије, члан Градског већа задужен за буџет и финансије је од 2012. године.
– Од тог периода променили су се састави коалиција и Нова Србија је била саставни део те владајуће коалиције. После расписивања председничких избора 2017. године Главни одбор моје странке је одлучио да подржи кандидатуру Вука Јеремића, јер нема свог кандидата. Одражавање свих политика, односно државне политике на локалне нивое сасвим је очигледно. У домену ове коалиције, коју чине осим СНС и СПС, и НС, СРС и ДСС, који имају своје председничке кандидате, иако га Нова Србија нема, да ја као председник Извршног одбора Нове Србије, која не подржава кандидата владајуће коалиције Александра Вучића на председничким изборима, нисам пожељан да будем у саставу градског већа, односно градске власти у Ужицу. Градоначелник ми је рекао да имам могућности да поднесем оставку или да се да се подвргнем том неком процесу смењивања у Скупштини са разноразним разлозима и причама. Градоначелник ми је такође рекао да они имају притисак да то ураде. Ко је на њих вршио притисак да то ураде, прекјуче је речено. Покушавам да разумем градоначелника, то је његова прича. Сматрао сам да је исправна одлука коју сам донео, само да поднесем оставку без икаквог образложења – рекао је Аџић.
Он је додао да су крајем децембра прошле године били избори у Градском одбору Нове Србије у Ужицу, а да је 4. децембра прошле године изабран за председника Извршног одбора странке.

– Нови председник градског одбора Нове Србије, директор Туристичке организације, није смењен, да ли то значи да подржава Вучића? –

– Није ми било логично да будем и председник Градског одбора. Тада је изабрано ново руководство у Ужицу. Што се тиче њиховог става, да ће остати чланови Нове Србије и да ће подржати све оно што се овде у граду ради, као и подржати кандидатуру Вучића, имали смо прилике да о томе већ причамо. Главни одбор странке због таквог става неће спроводити никакве реперкусије где функционише власт, јер смо сматрали да нема потребе да због председничких избора реметимо било какво нормално функционисање власти на локалу. Очигледно је да то неко другачије доживљава, да једноставно иде по вертикали да се све то промени. После избора биће одлука неких страначких органа, а ја се надам, да код нас у странци у Србији нико никад није неког притискао. Председник странке Велимир Илић је изјавио да потпуно разуме људе који су изложени притиску. То је он врло експлицитно рекао и ја ту немам шта да додам. Према томе, јасна је ситуација да у овом тренутку бар у Ужицу, да се врши притисак на чланове Нове Србије, који не подржавају кандидатуру Александра Вучића, да се морају склонити из било каквих нивоа власти. Градоначелник је са мном о томе причао јуче, у уторак. Било је речи да сам виђен на трибини Вука Јеремића. Али то није први пут да присуствујем некој трибини Вука Јеремића, а то што сам виђен у Ужицу, па ту живим. То је ваљда нормално, а да ли то неком смета, онда је то питање за неког другог. Ситуација је врло јасна, градоначелник је мени то предочио. Поента целе приче је типично политичка прича – рекао је Аџић.
Функција на којој је Аџић био није била плаћена.
– Нисам никада био на буџету, а прошле године добио сам отказ у министарству. Од децембра сам на плаћеној функцији у странци – рекао је Аџић.
Иначе, други чланови Градског већа, који не припадају СНС и СПС нису поднели оставке, али то не значи да неће, када се буде вршио притисак и на њих. Да подсетимо да ДСС има члана Градског већа, док је потпредседник председника Скупштине града члан радикала. Обе ове странке имају своје председничке кандидате. Коментаришући ову констатацију Аџић је рекао:
– Не могу да верујем да сам толико битан да би инсистирали само на мојој оставци – рекао је Аџић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.