početak GRADSKAINFO Велико срце помогло реконструкцију Прве основне школе у Ужицу

Велико срце помогло реконструкцију Прве основне школе у Ужицу

od nedelja
666 pregleda

snežana divac

IMG_0091

Обновљени делови најстарије основне школе

Мокри чворови и три кабинета потпуно су обновљени у Првој основној школи „Краља Петра другог“ пројектом „Велико срце“, који је реализовала „Еуробанка“, Фондација Ана и Владе Дивац, и град Ужице. Град Ужице је у овом пројекту учествовало са 1,2 милиона динара, а са преко пет милиона динара поменута банка и фондација.
Пројекат „Велико срце“ је за шест година помагао у обнови 33 основне школе и вртића у Србији. Славица Павловић, заменица председника Извршног одбора „Еуробанке“, рекла је да је овај пројекат обнове најстарије школе у Ужицу најавила у новембру прошле године.
– Ово је за нас привилегија да се дружимо у овој установи, која има историјску вредност и дугу традицију. Ову школу смо одабрали из два разлога, јер је ова школа једна од ретких, која има традицију дужу од једног века, као и због тога што је најбројнија по ученицима. Сарадња нас и Фондације фукнционише тако што издвајамо део накнаде по кредитним картицама и већ смо одрадили пуно пројеката – рекла је Славица Павловић.
Оснивач и председница управног одбора Фондације Ана и Владе Дивац, Ана Дивац, рекла је да су Фондација и Еуробанка уложили око четири милиона динара.
– Пројекат „Велико срце“ је сјајан пример како фондације и компаније могу успешном сарадњом да мењају друштво на боље, мењајући најпре услове за квалитетно одрастање и образовање. Ово је за сада прва школа на подручју Златиборског округа у коју смо уложили, али надам се да ће оваквих пројеката бити још много. Поносни смо и на пројекат који смо недавно реализовали, а којим се помажу самохране мајке, а у Ужицу су то четири – рекла је Ана Дивац и додала да такође да финансирају и пољопривредне пројекте, којим се запошљавају млади људи и да је то још један од пројеката где имају добру сарадњу са ужичким властима.
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао да имају сјајну сарадњу са Фондацијом Ана и Владе Дивац.
– Створени су услови да деца могу несметано користити просторије школе. Са Фондацијом Ана и Владе Дивац смо у претходном периоду радили још неколико пројеката и за овакве пројекте смо увек отворени, јер су корисни за грађане Ужица – истакао је Петковић.
Директор Прве основне школе Никола Бацетић је рекао да су се пре годину дана обратили руководству града и упознали са лошом инфраструктуром школе, а као приоритет навели мокре чворове у старом делу зграде, у које су ученици морали да изађу из зграде школе у школско двориште, па тек онда да уђу у тоалет.
– Тоалети су били дотрајали и нису служили на част, ни школи, ни граду. Добили смо обећање од градоначелника и Градског већа да ће решити овај проблем. Поред тога, захваљујући овом пројекту обновили смо три учионице, које су биле у најгорем стању и урађена је заштитна ограда у дворишту школе – рекао је директор Никола Бацетић.

З. Г.

IMG_0080 IMG_0081 IMG_0082 IMG_0083 IMG_0085 IMG_0086 IMG_0087 IMG_0090 IMG_0095 IMG_0096 IMG_0099 IMG_0101 IMG_0102 IMG_0103 IMG_0106 IMG_0107 IMG_0108

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.