početak GRADSKA Vlada Maričić i Brian Lynch u Užicu!

Vlada Maričić i Brian Lynch u Užicu!

od nedelja
564 pregleda

bl_1_sm

KONCERT VLADE MARIČIĆA I BRAJANA LINČA U UŽICU
U dogovoru s organizatorom ovogodišnjeg beogradskog džez festivala, u prilici smo da u Užicu ugostimo kvarter našeg istaknutog džez pijaniste Vlade Maričića, sa gostom iz SAD-a, trubačem Brajanom Linčom (Brian Lynch).
Muzički program Vlade Maričića se sastoji od kompozicija koje su spoj latino džeza sa elementima balkanske tradicionalne muzike. Jedna od kompozicija (“Bolero Negotino”) je bila dugo godina špica najave programa na RTS-u.

vlada-maricic-kvartet-1150x550-1

Vlada Maričić će svoju muziku predstaviti i uz pomoć specijalnog gosta i najveće zvezde na ovogodišnjem beogradskog džez festivala Briana Lyncha, proslavljene džez legende, trubača koji je svirao sa čuvenim Art Blakey u “Jazzmasingers”, Phill Woodsom, Benny Golsonom, Edie Palmierom, sa kojim je osvojio i veliku Grammy nagradu za najbolji latino džez album u 2007 god.

Nastup Vlade Maričića u Užicu sa svojim kvartetom i gostom iz SAD-a je samo dan nakon njihovog nastupa na beogradskom džez festivalu (26.10.2016.god), odnosno dan pre nastupa na šabačkom džez festivalu (28.10.2016.god).
Koncert će se održati 27.10.2016.god u Narodnom pozorištu Užice s početkom u 20.00 časova.

Udruženje ljubitelja džeza Užice

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.