početak AKTUELNO Будући првак света

Будући првак света

od nedelja
1,5K pregleda

nikola-filipovi

НИКОЛА ФИЛИПОВИЋ, КИК БОКСЕР
Пред двадесетједногодишњим ужичким кик боксером Николом Филиповићем светла је будућност у овом спорту. Већ сада иза себе има две титуле државног првака. Освајао је Првенство централне Србије пет пута, Првенство Београда три пута и првак је Србије у Б класи. Тренутно тренира у београдској „Црвеној звезди“.
– Сада у 2017. години требало би да пређем у А класу, коју чини елита спортиста из мог клуба. Са њима се добро носим на тренингу, а са освајањем А класе почињу професионални мечеви, као и европско и светско првенство.
У клубу имамо четири светска првака, два момка и две девојке. Са та два актуелна светска првака, који су од мене старији пет до шест година, тренирам и спарингујем. Мислим да су још увек мало изнад мене, али се надам да ми за који месец неће бити проблем да их добијем. Хоћу потпуно спреман да уђем против њих у ринг и ако њих добијем, отвориће ми се пут за напредак – рекао је Филиповић.

kik-boks

Никола Филиповић је седам и по година тренирао кошарку, али када је дошло до распада клуба, напустио је тај спорт.
– Клуб се распао, па сам прешао у други клуб, али ту нас је на тренинзима било по 50 и изгубио сам вољу да тренирам. Седео сам три месеца у кући и схватио сам да не могу без физичке активности. Размишљао сам да ли да почнем да тренирам рукомет или кик бокс. Био сам на тренинзима и једног и другог спорта и више ми се свидео кик бокс. Пробао сам пар тренинга на кик боксу и ту сам пронашао себе. Тренер Генго ме је подржао и напредовао сам врло брзо. После сам уписао факултет ДИФ и сада сам уписао трећу годину. Након годину дана тренирања у Ужицу, прешао сам у „Црвену звезду“ у Београду, где тренирам већ две године – рекао је Филиповић.
У свом клубу Никола упорно тренира по неколико сати, али добио је да буде тренер и двема групама деце до 12 година. Како каже, има понуду још једног клуба да децу тренира бокс, коју ће прихватити, јер сваки динар студенту је добро доашо.
– Радо деци преносим знање стечено од мојих тренера, а добро ми дође и знање са факултета. Управо на овој години радимо методику обучавања деце – рекао је Никола.
Његов први тренер Миладин Генго Даниловић предвиђа Николи и титулу светског шампиона.
– Чим је почео да тренира видео сам да у њему има потенцијала. Брзо је напредовао, то говоре многе титуле које има, а предвиђам да ће постати и првак Европе и света – рекао је Генго.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.