početak SATIRA Влада обећала да ће на Златибору саградити најлепши национални парк у Србији

Влада обећала да ће на Златибору саградити најлепши национални парк у Србији

od nedelja
675 pregleda

-Ако желимо да идемо у Европу и градимо Србију као развијену државу морамо обратити више пажње на њена природна богатства и искористити их као мотор развоја. На Златибору већ годинама влада урбанистички хаос и овом уредбом томе стајемо на пут, истиче министар грађевине Зорана Михајловић. – Од сада ће све дозволе за градњу у заштићеном подручју  издавати наше министарство и могу да обећам да ће у том делу нићи један нови национални парк, који ће бити понос целе Србије. Окупићемо тим стручних људи који ће направити план развоја и привући инвеститоре из свих одбора СНС-а, што гарантује да ће цео процес бити транспарентан, а корупција потпуно онемогућена, поручује она.
Министарка Михајловић истиче да је влада већ разговарала са потенцијалним инвеститорима и да ускоро можемо очекивати прве темеље новог националног парка.
– Разговарали смо са нашим пријатељима из Уједињених Арапских Емирата који су показали интересовање и спремност да уложе свој новац у изградњу новог националног парка. Сви знамо да они учествују у градњи Београда на води који ће бити завршен ускоро, већ за неких 18 до 20 година и њихово искуство може бити изузетно драгоцено. Поред њих, јављају нам се и други инвеститори који иза себе имају изузетне резултате приликом изградње националних паркова и заштићених природних добара што можете видети на Копаонику, Старој Планини, или на приобалним деловима Саве и Дунава. Влада Србије и министарство грађевине чврсто стоје иза ове одлуке и гарантују да ће сви инвеститори са којима склопимо договор брзо добити грађевинске дозволе без чекања на компликоване административне процедуре што је до сада био чест случај, јасна је министар Михајловић.

(Ужичка недеља 971)

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.