početak AKTUELNO VREMEPLOV – UŽIČKA NEDELJA 689

VREMEPLOV – UŽIČKA NEDELJA 689

od nedelja
726 pregleda

TAKO JE GOVORIO – TIHI…

image-07

ТИХОМИР ПЕТКОВИЋ- ДСС

ШТА ОСТАЈЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ

Поводом одлуке руководства града о формирању три нове градске управе, бивши председник општине Ужице Тихомир Петковић, и председник ООДСС-а Ужице, са места одборника у градској Скупштини ове недеље упутио је јавности другачију аргументацију од оне коју је понудила владајућа коалиција бранећи став да је досадашња Градска управа била неделотворна.

– Ова одлука говори да владајућа коалиција не одустаје од оног што је на претходним седницама и наговестила, а она у суштини значи да политика на велика врата улази у Градску управу. Долази и до великог повећања управног градског апарата. Доћи ће и до великих проблема у самој организацији рада Градске управе, који су сада евидентни, а биће још израженији. Такође ће доћи до великог удара на градски буџет, због великог броја људи који долазе да повећају и усложе градску праву- казао је Петковић.

Он је додао да је управа и до сада имала плаћене функционере у Градском већу…

-… имали смо једног начелника Градске управе и имали смо шефове одељења, и то је функционисало на задовољавајући начин. Само од способности председника општине, односно сада градоначелника и његових сарадника, зависи колико ће бити ефикасна Градска управа. Зато што не постоје дозволе за неке послове, зато што је лоша организација, зато се сада наводно ради нова организација. Та прича не стоји, јер сама организација Градске управе није нешто што утиче на њену ефикасност. Она зависи од тога како руководећи људи у њој делују.

Према Петковићевом мишљењу свака наова седница новог сазива Скупштине донела је одборницима непријатна изненађење када је у питању организација посла.

– Сама скупштинска већина је неорганизована, и на сваку седницу Скупштине долази са неким проблемом. Довођење нових политичких људи у Градску управу, само ствара нове проблеме. Постојећи запослени у Градској управи, више не знају ко им шта наређује, из које странке, и са којих позиција. Овакве одлуке према којима у Градску управу долазе три нова начелника, а који ће сигурно доћи као политичари, и четири нова плаћена помоћника градоначелника, тек после њих се неће знати ко шта ради.

– Већина излази са ставом да градоначелник координир рад три градске управе. Он то није у могућности да уради, с обзиром на све обавезе које има, тако да те координације неће ни бити. Постраља се питање шта ће радити начелник управе за послове привреде, шта ће радити помоћник градоначелника за привреду и члан Градкскг већа за привреду. Шта ће та тројица људи да раде, када већ постоји шеф одељења који се бави привредом. Исто важи и за друштвене делатности. Организација ће бити само усложена, а самим тим лошија него што је до сада била.

– Приче да се у другим градовима уводи нова организација, да би се повећала ефикасност, сличне су нашој, тако да не могу бити никакав аргумент, нитит иду у прилог доношења овакве одлуке. У времену евидентне економске кризе у свету и код нас, сматрам да се само дрскошћу може објаснити опстанак плаћених функционера Градског већа и долазак великог броја људи у Градску управу.

Петковић је додао да подржава идеју увођења кабинета градоначелника, јер сматра да је Ужице велика средина, али и да ће у том кабинету бити млади и образовани људи који ће умети да комуницирају са иностраним институцијама.

– И уместо да појачамо одељења новим, младим и стручним људима који су неопходни да би се неке ствари промениле, ту мислим на архитекте, добре познаваоце страних језика који би радили пројекте које ће финансирати Европска унија, уместо тога именујемо некакве начелнике управа, некакве помоћнике градоначелника, само да би се удовољило политичким апетититма владајућих странака- закључио је Петковић.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

CHICHI 17. јануар 2015. - 00:41

Sada je red ,da gos. Petkovic, kao gradonacelnik, uhvati se u kostac sa “drskim kvazi strucnjacima”,koji se ne stide, da sebe nagradjuju, za neznanje i nerad! Krajnje je vreme, da rec BURAZERSTVO nestane,
iz” politickog i privrednog recnika” Uzica,da sinovi i kceri, uzickih “vecitih bogova”shvate da nije nasledje, ni radno mesto,ni politicka funkcija,po tati ili mami,vec ustupe mesto sposobnijim,koji hoce da rade
Nece,nijedan,uzicki politicar,direktor itd. postati Hoze Mulaha(urugvajski predsednik),u to sam sigurna, ali bi svi” buduci “mogli” od njega da nauce mnogo;
o skromnosti,borbi protiv korupcije itd.
P.S.Kako u U.N. nema mnogo komentara,zakljucujem, da je vecina mojih sugradjana, nazalost ,malodusna u stilu,nista ne moze da se promeni.MOZE!Uzicka nedelja je vec odavno pocela, moje cestitke i hvala!

ponovi
CHICHI 17. јануар 2015. - 01:03

Ispravka i izvinjenje. Ime i prezime,urugvajskog predsednika na spanskom jeziku glasi José Mujica, u prevodu na srpski jezik je HOSE MUHIKA.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.