početak NAJNOVIJE Здрава Србија у Ужицу освојила 22%

Здрава Србија у Ужицу освојила 22%

od Redakcija nedelje
4,8K pregleda

Здрава Србија: Убедљива победa у Чајетини – велики успех у Ужицу, Крагујевцу, Kраљеву, Прибоју, Пожеги, Ариљу

Чајетина, 22.6.2020 – Здрава Србија (ЗС) постигла је велики успех на локалним изборима у Србији, а најубедљивији резултат остварила је у општини Чајетина где је освојила 61 одсто гласова бирача, односно 2,5 пута више гласова од СНС листе, чиме је Чајетина постала једина опозициона општина у Србији, а ЗС предвођена Миланом Стаматовићем једина странка која је на локалу победила напредњаке – саопштила је Информативна служба Здраве Србије.  

На изборима у Чајетини, после коалиције Здраве Србије коју чине још ДСС и ПУПС, следе напредњачка листа са око 26 одсто гласова,  СПС са пет, и коалиција око ПОКС-а са четири одсто подршке грађана.

Осим у Чајетини, Здрава Србија је остварила одличан резултат на локалним изборима у Ужицу, где је друга партија са освојених 22 одсто гласова, што је велики изборни успех, ако се зна да је ЗС Милана Стаматовића први пут учествовала на ужичким изборима и да је на те изборе изашла самостално.

После Чајетине и Ужица, следи Крагујевац, у коме је Здрава Србија, предвођена потпредседником странке Верољубом Стевановићем, заузела друго место са 20 одсто подршке бирача, обезбедивши 19 мандата у Скупштини града Крагујевца.

Значајне изборне резултате на локалним изборима ЗС је постигла у Краљеву, у коалицији са ПОКС и Бољом Србијом (пет одборничких места), затим у Прибоју (пет одборничких места), Пожеги (четири одборничка места), Ариљу (четири одборничка места), Ивањици (два одборничка места), Новој Вароши (једно одборничко место).

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.