početak GRADSKA 2.700.000 месечно закуп аутобуске станице

2.700.000 месечно закуп аутобуске станице

od nedelja
1,1K pregleda

Autobuska stanica Užice

СВАКО ЗАШТО ИМА СВОЈЕ ЗАТО: Станична услуга 30 динара, а перонска карта 150 динара
Од понедељка путници који купују карту на шалтеру „Ужице превоз“ плаћају станичне услуге 30 динара, а не плаћају перонску карту, која кошта 150 динара, рекао је Драган Марјановић, директор „Ужице превоз“. Он је објаснио да перонску карту плаћају и они који хоће на пероне, а не путују, као на пример, да испрате некога или да пошаљу нешто аутобусом у случају да улазе на пероне.
– Такође, перонску карту од 150 динара ће плаћати и они који купе карту за превозника који нам нису доставили ред вожње и цене карата. За сада су нам то доставили „Јањушевић превоз“, „Ракета АБ“, „Аутопревоз“ из Чачка, док је „Гага превоз“ доставио за један број линија. „Гага превоз“ и „Златан превоз“ нису доставили ред вожње и цене карата до Београда, али претпотављам да ће ускоро и то бити урађено – објаснио је Марјановић.

Autobuska stanica Užice

Он је још додао да нигде у свету нема да конкуренција на истом простору има своје шалтере за продају карата и због тога су тражили од Дирекције за изградњу да им доставе пројекат приземног дела аутобуске станице, где се налази тај пословни простор за који они плаћају закуп.
Директор Дирекције за изградњу града Никола Максимовић рекао је да закупац „Бечеј превоз“, чија је филијала „Ужице превоз“, за закуп перона и део пословног простора плаћа око 2.700.000 динара без пореза на месечном нивоу.

Autobuska stanica Užice

– Закуп је 2.700.000 динара, без пореза, на месечном нивоу и тај новац иде у буџет града. Одатле се отплаћују рате за кредит, који је град узео за откуп перона, а чија је цена била око 64,5 милиона динара. Што се тиче пословног простора где су шалтери и други локали, радимо на утврђивању пројекта аутобуске станице и да се утврди да ли је град власник тих локала, односно шта је то што је град откупио – рекао је Максимовић и додао да уговор са „Бечеј превозом“, односно „Ужице превоз“, потписан је у виђеном стању, а то је пословни простор који обухвата 320 квадрата, од чега је око 41 квадрат билетарница.

Autobuska stanica Užice

Када је 2013. године град откупио пероне од “Ракете” постојао је незваничан податак да је “Ракета” од издавања перона месечно приходовала око 1,8 милиона динара, а закупац је, такође месечно, у то време зарађивао око 3 милиона динара.

З. Г.

Autobuska stanica Užice

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.