početak AKTUELNO АКТУЕЛНО

АКТУЕЛНО

od nedelja
670 pregleda

GRADSKO VECE UŽICE

СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Боље информисати грађане

Ужице, 29. октобар: Градско веће разматрало је извештај о реализацији пројекта Централног постројења за пречишћавање отпадних вода. Заједно са представницима месних заједница Горјани и Крвавци размењене су информације о пројекту, његовим технолошким карактеристикама и финансијским обавезама које град има у овом пројекту. Заједнички став је да је потребно пружити више информација грађанима и упознати их са радом постројења, са оним шта оно представља у области животне средине и са искуствима која имају европски градови где су такви објекти изграђени. Према усвојеним закључцима потребно је предузети све активности за наставак реализације Пројекта централног постројења за пречишћавање отпадних вода, као и организовати велики збор грађана у Горјанима, за који је потребно обезбедити присуство представника KFW банке, као и представника владе, најмање у рангу државног секретара. Затим, задужени су представници града да на седници Управног одбора Пројекта централног постројења за пречишћавање отпадних вода заказаној за 29. октобар 2014. године, затраже пуну информацију о износима пенала које би град плаћао у случају одустајања од Пројекта, као и да се коначна одлука о реализацији пројекта донесе до краја новембра 2014. године на седници Скупштине града, а у међувремену тражити решење у два правца и то кроз алтернативну локацију за изградњу постројења и сагласност грађања за постојећу локацију. Закључцима је предвиђено и да се у међувремену предузме све да се грађанима дају гаранције за превазилажење евентуалних тешкоћа у одржавању централног постројења за пречишћавање отпадних вода, као и да се на заказаном састанку Управног одбора Пројекта затражи да укупна средства кредита за град Ужице буду везана за KFW банку.

На овој седници, чланови Градског већа усвојили су план организације радова на зимском одржавању улица, тротоара и других јавних површина, као и на локалним путевима на подручју града Ужица за 2014/2015. годину.

ПОГИНУО ВОЗАЧ

Саобраћајна незгода

Јутрос око 8,00 часова, на Државном путу првог Б реда број 23, Пожега – Ужице, у месту Горјани, догодила се саобраћајна незгода у којој је живот изгубио возач стар 47 година из Пожеге.

До незгоде је дошло када је возач који је управљао путничким возилом марке „пежо 206“, пожешких регистарских ознака, из правца Ужица према Пожеги, из за сада неутврђених разлога прешао на леву страну коловоза и директно се сударио са теретним возилом марке „мерцедес“, краљевачких регистарских ознака.

Саобраћај на овом делу пута био је обустављен од 8,05 до 9,55 часова.

Увиђај саобраћајне незгоде извршио је заменик основног јавног тужиоца из Ужица, у сарадњи са полицијским службеницима Саобраћајне полицијске испоставе у Ужицу.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.