početak EKONOMIJA Без договора о цени малине

Без договора о цени малине

od nedelja
557 pregleda

Малинари бесни на Владу
Слађана Станковић, председница Скупштине Удружења пољопривредних произвођача Ужице, која је и сама произвођач малине, рекла је да се цена малине за прошлу годину више неће повећавати. Она је подсетила дa је крајем децембра прошле године у Влади Србије одржан састанак, али да се уопште није говорило о цени, било за прошлу или ову годину.
– Цена малине је остала на прошлогодишњем нивоу. Малина се плаћала у нашем крају око 150 динара, у пријепољском крају око 135 динара, док је у Војводини цена била за 15 до 20 динара више. Ми смо тражили да цена буде изједначена на нивоу целе Србије, али ни ту није постигнут договор – рекла је Слађана и додала да према рачуну произвођача, прошлогодишња производња кошта 1,25 евра и да су само произвођачи на губитку, док су берачи, малинари и други радници били на добитку.
Она је такође прокоментарисала да хладњачари нису били коректни, јер произвођачима нису отворено рекли да имају велике залиха малина и да су претпрошле године претплатили малину.
Иначе, ово удружење је основано у августу прошле године и у тесној је сарадњи са удружењем Лимска долина из Прибоја, а главни циљ им је да заштите своје интересе, без мешања политике.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.