početak GRADSKAINFO Биће други круг

Биће други круг

od nedelja
709 pregleda

ВУК ЈЕРЕМИЋ У УЖИЦУ
Председнички кандидат Вук Јеремић у Народном позоришту у Ужицу одржао је конвенцију пред неколико стотина грађана. Уз њега су његова супруга Наташа Јеремић, спрски редитељ Предраг Гага Антонијевић, адвокат из Ужица Слободан Пајовић, иначе доскорашњи председник одборничке групе ДС, као и Зоран Аџић, члан ИО Нове Србије и други.
Вук Јеремић сматра да да не постоји никаква шанса да избори буду окончани у првом кругу.
– То више ни математички није могуће, листа кандидата је утврђена и има их више него што се очекивало. Има и неких кандидата изненађења. Очекујем велику излазност. Потпуно сам уверен да ће већина грађана у првом кругу гласати за промене и да ћемо у другом кругу имати једноставно референдум: да ли хоћемо још пет година истог или не. Верујем да у овој земљи има доста људи који заслужују, могу и морају боље. Зато сам се кандидовао и верујем да ћу у другом кругу бити тај који ће имати више гласова – рекао је Јеремић.


Јеремић каже да кандидатура Белог Прелетачевића може утицати на излазност грађана, али да је још увек рано за неке дубинске процене, јер су избори тек недавно расписани.
– Верујем да ће за њега гласати људи који никако нису планирали да изађу на изборе. То је добро и искључује могућност да било ко, па и кандидат власти, добије већину у првом кругу.
– Заиста је дотерало цара до дувара, било какво настављање у истом правцу, даље пропадање и понирање, изазваће несагледиве последице, не само по нас, већ и за будуће генерације. Управо зато је моја порука, уколико желимо да се ствари промене, изађите и гласајте за кандидате који нуде промене, који год то кандидат био – поручио је Јеремић.
Вук Јеремић је нагласио да је једини председнички кандидат који је изашао са конкретним програмом и да његов програм садржи 70 врло реалних тачака.
– То нису мере само из домена спољне и безбедносне политике, где су овлашћења председника највећа. Највећи део тих мера односи се на економију и социјална питања. Та два питања су највећи проблем у Србији и због тога апострофирам те мере. Намеравам да будем активан председник, који утиче на политичке процесе у свим важним доменима са којима се сусрећемо – рекао је Јеремић.


На питање да ли је кампања фер, Вук Јеремић каже:
– Кампања је све осим фер, слободна и поштена. Уколико гледате телевизије са националним фреквценијама, није тешко уочити да су кандидати власти и власт уопште, на један значајан начин фаворизовани у односу на остале. То није нормално, то није по светским и европским стандардима и нешто што ћемо на следећим изборима имати далеко другачије него данас, а услов за то је гласање за промене. Ми данас немамо пуну слободу јавног информисања и то је нешто што јако оптерећује наше друштво – рекао је Јеремић.
Коментаришући састанак Меркел-Вучић, Јеремић је рекао да је то „пластичан симбол како се данас у Србији води спољна политика“.


– Спољна политика се данас у Србији своди на то да се од страних партнера тражи дозвола да можете наставити спровођење тираније у својој земљи, а заузврат предајете националне и економске и друге ресурсе, предајете Косово. Не поставља се питање суштинског значаја, покушај отимања српске имовине, присвајања од стране приштинских институција. Премијер је на том састанку имао прилику да отвори то питање, али није урадио. За то је добио награду тапшање по леђима и похвале за економске реформе. Оно што ми је запарало уши је то што га је Меркелова похвалила за економске раст од 1,16 посто годишње, а премијер се хвали са далеко већим цифрама. Не знам ко говори истину, да ли Меркел или премијер, али то је нешто што нисам могао да не приметим – закључио је Јеремић.
Слободан Пајовић је рекао да га боли то што млади напуштају земљу и изнео податак да је до сада земљу напустило 65.000 младих.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.