početak AKTUELNO Бикини

Бикини

od Užička Nedelja
660 pregleda

biljana za sajt

Пише: проф.Биља Грујичић
Хајде да се мало хвалим, каже ми жена: “Обожавам то што Ви пишете, али дајте мало више женских тема!“ Да вас обожавају мушкарци, то признаћете, није лоше, али да вас воле жене, е, то је већ сјајно. Томе се не би бранио ни мој Уредник. Влада се још увек није формирала, драги моји, ја још нисам отпутовала, дакле, летње теме. Овога пута – купаћи костим. Са њим, или без њега, одлучите саме! И даље мислим на купаћи костим, али ми је блиска природа. Не волим ништа претенциозно, превише шминке, поготову на плажи, истакнуто горе, сажвакано доле. Ценим пристојност на сваком месту. Не верујем у случајности. Намести га, секо! Већ се бојим да сам себи допустила више слободе, него што ми припада, али лето је…
Међутим, шта ја то причам, кажу да кандидаткиња са ниским изрезом, приликом конкурса за посао добија више позитивних одговора. Пријаве послате електронски, које су садржале фотографије са више голе коже, дале су бољи резултат, заправо, 19 пута су веће шансе да будете позване на интервју, драге моје, кажу истраживања. (Нека то има на уму мој Уредник, када буде бирао моју фотографију за ову колумну.) Ипак, они који имају година као и ја, знају да сексипил не зависи од дужине сукње, сложићете се, зар не? Има нешто и у глави! Заправо, биолози би рекли баш тако! Али да не улазим ја у те феромоне!
Какав сте костим изабрале, класичан, мање класичан, са корпама, једноделни, дводелни? Свакако према грађи. Ја бирам бикини, верујем у класику. Наиме, видела сам Брижит Бардо у њему и то је било то.Чини ми се да су жене некада биле мање пластичне. Зашто баш бикини? Зато што читам статистику, а она је баш као бикини, открива много, али ништа не показује! Статистика је оно чему се и Додик противио, статистика каже да би Србија достигла садашњу просечну стопу запослености у ЕУ од 52% треба да отвори још 583.000 радних места, стопа запослености у Србији је око 43%, док је у успешним земљама око 65%. Сад сам се сетила да се ово неће свидети мојој пријатељици са почетка приче, а и обећала сам „женске теме“. Међутим, не можете се свима свидети, битно је да вас поштују и у бикинију и без њега. Али, то је већ питање ваше интиме, драге моје, и надам се, да је не делите са свима.
За крај, нешто потпуно другачије, нова прва градоначелница Рима, Вирђинија Рађи, узоран студент, адвокатица, неискусна политичарка, заклела се на транспарентност у раду градских власти и бацила Римљане на колена, кажу… Битно је трајати.
Ваша Биљана

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.