početak AKTUELNO VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTE BOLNICE UŽICE

VAŽNO SAOPŠTENJE OPŠTE BOLNICE UŽICE

od nedelja
1,1K pregleda

Zdrastveni-centar

VAŽNO SAOPŠTENJE

Preduzimaju se sve mere protiv širenja respiratornih infekcija

– Dva slučaja virusa gripa A(H1),  jedan preminuo – Mole se gradjani da se strogo pridržavaju predvidjenog vremena za posetu pacijentima i da ukoliko sami imaju respiratornu infekciju ne posećuju pacijente u bolnici –

Kod svih bolesnika primljenih u OB Užice zbog teških respiratornih infekcija radjena je analiza na virus gripa. Virus gripa A (H1) dokazan je kod dva pacijenta.

Jedan od pomenutih pacijenata kod koga je dokazan virus gripa primljen je 16.02. zbog upale pluća na Infektivno odeljenje gde je odmah započeta adekvatna terapija. 19.02. dolazi do naglog pogoršanja opšteg stanja zbog čega je lečenje nastavljeno u jedinici intenzivne nege OB Užice, a zbog teškog opšteg stanja, 20. 02. u ranim jutarnjim satima pacijent je hitno upućen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu u Beograd gde je preminuo.

Drugi pacijent kod koga je dokazan virus gripa primljen je 24.02. zbog naglo nastalog gušenja i povišene telesne temperature. Pacijent od ranije ima teško hronično hematološko oboljenje i već je lečen i zbog bolesti kardiovaskularnog sistema. Pacijent je i dalje teškog opšteg stanja. Preduzete su sve mere lečenja i prevencije, a pacijent je adekvatno izolovan.

U OB Uzice za sada nema sumnje na epidemijsko javljanje respiratornih bolničkih infekcija. Preduzimaju se sve mere za sprečavanje širenja respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama.

Mole se gradjani da se strogo pridržavaju predvidjenog vremena za posetu pacijentima i da ukoliko sami imaju respiratornu infekciju ne posećuju pacijente u bolnici.

Komisija za sprečavanje i suzbijanje bolničkih infekcija OB Užice

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Sludjena Uzicanka 27. фебруара 2015. - 17:49

Sta je sa sajtom Grada UzIca,zasto danas nije “objavio”
Saopstenje bolnice,valjda, mu je to obaveza ili gresim?1 Za Vesti, znamo ,objavice sledece sedmice.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.