početak GRADSKAŠKOLA „Буди као Тесла“

„Буди као Тесла“

od nedelja
601 pregleda

TESLIN KARAVAN U UŽICU26

ТЕСЛИН КАРАВАН
У Основној школи „Слободан Секулић“ данас је презентован пројекат „Буди као Тесла“, који је покренула компанија „Самсунг“ у сарадњи са Музејом Никола Тесла и Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања. Ужице је последњи од 18 градова, где је основцима емитована прича о Николи Тесла. Глумац Бојан Димитријевић у улози Тесле дочарао је живот нашег научника, а и практично показао низ Теслиних експеримената.
– Циљ пројекта је да се што више деце упозна са стваралаштвом и идејама Николе Тесле кроз интерактивна и занимљива предавања у мобилним „Самсунг“ паметним учионицама. Уз демонстрацију неких од Теслиних експеримената, основци имају прилике да сазнају да без овог великог научника не би било бројних значајних иновација у свету нових технологија – рекао је Душан Радојевић из организације „Тесла каравана“.
Рафајло Јелисавчић, директор Основне школе „Слободан Секулић“ поздравио је све присутне. Он је за „Ужичку недељу“ рекао да ова школа креће са експерименталним пројектом и за то је добила средства за неке научне експерименте. Ученике из „Стари град“ школе су позвали јер му је познато да се у тој школи већ годинама се спроводи пројекат „Рука у тесту“, у коме се деца уче експериментисању и сами праве занимљиве огледе.

З. Г.

TESLIN KARAVAN U UŽICU1

TESLIN KARAVAN U UŽICU

TESLIN KARAVAN U UŽICU2

TESLIN KARAVAN U UŽICU3 TESLIN KARAVAN U UŽICU6 TESLIN KARAVAN U UŽICU11 TESLIN KARAVAN U UŽICU12 TESLIN KARAVAN U UŽICU13 TESLIN KARAVAN U UŽICU14 TESLIN KARAVAN U UŽICU15 TESLIN KARAVAN U UŽICU18 TESLIN KARAVAN U UŽICU21 TESLIN KARAVAN U UŽICU23 TESLIN KARAVAN U UŽICU24 TESLIN KARAVAN U UŽICU26 TESLIN KARAVAN U UŽICU28

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.