početak POLITIKAODBORNICI GOVORE Увек може боље

Увек може боље

od nedelja
3,2K pregleda

milena vicevic

ОДБОРНИЦИ ГОВОРЕ: МИЛЕНА ВИЋЕВИЋ (НЕЗАВИСНА ОДБОРНИЦА)
Независна одборница у Народној Скупштини града Ужица Милена Вићевић, рођена је 1981. године у Пожеги. Живи у Ужицу, удата, мајка деветогодишње девојчице, по струци је професорка разредне наставе. Завршила је Учитељски факултет, а ради у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Ужицу, на месту саветнице-координаторке за стручно усавршавање запослених у образовању. На питање колико је активнa у Скупштини града Ужица Милена каже: Чује се мој глас у Скупштини Града Ужица. Такође, грађанима Ужица нудим своје време, пажњу и одлучност да ћу урадити све што је у мојој моћи, да их представљам на начин на који то заслужују. Одборници су представници грађана и они су ту да би кроз један креативан приступ заступали њихове интересе и тако донели што боље одлуке, значајне за функционисање локалне самоуправе. То је уствари, омогућавање бржег и успешнијег развоја наше средине. Сматрам да одборничкe групe делују организовано и усаглашено, али никада није довољно и сви морају бити још агилнији.
Јесте ли у каквој скупштинској комисији и ако јесте шта радите тамо и како сарађујете са колегама у том телу?
Чланица сам Комисије за друштвене делатности Скупштине Града Ужица. Састајемо се по потреби.Разматрамо предлоге одлука и других општих аката, као и сва друга питања из области образовања, здравства, социјалне заштите и друштвене бриге о деци, спорта, културе и информисања. За колегијалност и сарадњу је важно да познајете област којом се бавите, а то свакако постоји међу члановима и чланица Комисије.
Колико одборници владајуће коалиције учествују у доношењу одлука?
Одборници владајуће коалиције су равноправни у погледу доношења одлука. Сматрам да се важне одлуке за град морају доносити јавно, транспарентно, уз активно учешће свих одборничких група, и позиције и опозиције, да се увек мора испоштовати процедура како би сви били равноправни у процесу доношења одлука.Као независна одборница увек инсистирам на томе и тако ће наставити да функционише и убудуће.
Да ли сте задовољни радом локалне власти?
Увек може боље. Ја заступам тезу „не постоји неуспех, постоји само повратна информација“, и то примењујем у свим сегментима живота, па и у политици. Овај аксиом топло препоручујем и политичарима из владајуће структуре. Не треба се плашити изазова, нити бежати од проблема. Наш заједнички циљ је напредак и равитак Града Ужица, бољи и квалитенији живот Ужичанки и Ужичана.
Да ли учествујете у раду Месне заједнице Царина и како сарађујете са њеним представницима?
Као одборница која представља грађане са територије Месне заједнице Царина, трудим се да будем доступна грађанима и формално и неформално, кроз различите видове комуникације. Сматрам да месним заједницама треба пренети одређене надлежности и одговарајућа средства за обављање послова, дефинисати јасне параметре према којима би се одредила висина средстава у буџету за сваку месну заједницу (систем кључа-број становника, објеката за одржавање, итд.), предложити нове начине за анимирање грађана да учествују у раду месних заједница (формирање скупштинског тела, пружити прилику грађанима да дају мишљење о раду јавних предузећа и сл.), унапредити надзор над радом месних заједница, итд.
Шта је најприоритетније што треба да се уради на територији МЗ Центар и шта се тренутно ради?
У комуникацији са грађанима из Месне заједнице Царина, издвојили су се следећи приоритети: асфалтирање кракова улица Колубарске и Арсенија Чарнојевић, степениште између Царинске и Војвођанске улице, изградња Улице Јанка Веселиновића, поправка Улице Жеље Ђурића, поправка Улице Добриле Петронијевић, изградња пешачке стазе базен – Карађорђева улица, поправка Солунске и Улице Алексе Поповић, уврстити у редовна прања улице О. Ђуровић, М. Радовић, Царинеке, Лазовина и Р. Драговић, регулација Царинског потока где није регулисан, Продужетак јавне расвете у улицама Н. Тесле, Р. Драговић, Ж. Брајана и Лужничке, смањење нагиба крака Царинске улице и изградња степеништа, због конфигурације терена има много захтева за изградњу потпорних зидова.
Уговорена је изградња крака Колубарске улице, а завршетак радова на изградњи степеништа између Царинске и Војвођанске улице биће у плану „Дирекције за изградњу“ следеће године, као и низ других радова, које сам већ набројала међу приоритетним захтевима грађана са територије МЗ Царина.
Каква је сарадња са грађанима?
Постоји комуникација са грађанима. Сматрам да би комуникација могла бити много боља и интезивнија, ако би се грађани што више укључили у рад локалног парламента. Апелујем на све грађане, институције и невладине организације да се што више укључе, јер одговорни грађани и одговорни одборници могу врло лако успоставити комуникацију, како би на прави начин и у право време артикулисали своје потребе и захтеве према извршној власти. Сматрам и да одборници треба више да посећују месне заједнице, јер само разговором можемо добити повратну информацију од свих грађана, пошто решавању проблема помаже само двосмерна комуникација.
Како проводите слободно време?
Слободно време чувам само за себе, породицу и пријатеље. Уживам у дугим шетњама на плажи и кањоном Ђетиње. Такође, врло често организујем и седељке са пријатељима, поготово у зимском периоду.

Милан Ђокић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.